Orientační nabídka


 

Náměstek Petr Fiala ocenil práci primářky Zdeňky Sosnové

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek Petr Fiala ocenil práci primářky Zdeňky Sosnové
Primářka MUDr. Zdeňka Sosnová požádala Radu Ústeckého kraje, aby ji po téměř čtyřiceti letech uvolnila z funkce ředitelky Psychiatrické léčebny v Petrohradu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  3.10.2006

 

 

Náměstek Petr Fiala ocenil práci primářky Zdeňky Sosnové

 

Primářka MUDr. Zdeňka Sosnová požádala Radu Ústeckého kraje, aby ji po téměř čtyřiceti letech uvolnila z funkce ředitelky Psychiatrické léčebny v Petrohradu, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje. K tomuto  rozhodnutí ji vedly zdravotní důvody. V léčebně, jejíž kapacita je 150 dospělých klientů, tato výjimečná profesionální osobnost zůstává ale pracovat  nadále. Její  funkci zatím do konce letošního roku převzal  dosavadní  zástupce Ladislav Henlín. Náměstek hejtmana Petr Fiala,  krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje Petr Severa  navštívili  v pondělí ( 2.10.) bývalou ředitelku, aby jí v neformálním přátelském rozhovoru poděkovali za práci v léčebně, které věnovala celý svůj život.

„ Není mnoho těch, kteří by se jí podobali. Je to opravdová profesionálka, odborník na slovo vzatý, jíž se povolání stalo koníčkem.  Z paní primářky sálá  lidskost a pochopení pro veškeré  problémy, s nimiž sem,  do Petrohradu, pacienti přicházejí. Byla a je vždy ochotna na svá bedra vzít starosti druhých, pomáhat co jí síly stačí. Na prvním místě byla vždy péče o psychicky nemocné, pak teprve  o sebe samu,“ zhodnotil  náměstek hejtmana čtyřiačtyřicetiletou  práci Zdeňky Sosnové v tomto zařízení. V rozhovoru s hosty se svěřila, že se ani nyní, pod odchodu z postu ředitelky, nepřestane  zajímat o aktuální dění, které se  týká pacientů, kteří v léčebně žijí.  „ Především půjde o nový zákon o sociálních službách, který vstoupí v platnost počátkem příštího roku . Bude znamenat zásadní obrat v poskytování prostředků státu  na sociální služby.  Nový zákon totiž  přesně definuje druhy sociálních služeb a podmínky při jejich poskytování a určuje postup při registraci poskytovatelů těchto služeb. Je to novum, na které se všichni musíme náležitě připravit, nebude to jistě jednoduché,“ netajila se Zdeňka Sosnová a dodala, že je třeba v prvé řadě  nekompromisně dodržovat myšlenku, že i při praktickém uvádění zákona  do života je třeba myslet na lidi,  kterých se týká.

Náměstek hejtmana Petr  Fiala  s Vladimírem Záhorským předali  bývalé ředitelce  na rozloučenou dárky s květinami a přidali také pozdrav hejtmana Jiřího Šulce: “Kladl mi na srdce jeho osobní poděkování za vaši dosavadní záslužnou a nelehkou  práci,  s přáním všeho dobrého v osobním životě,“  vyřizoval jeho náměstek. MUDr. Zdeňka Sosnová pracuje nepřetržitě  v Psychiatrické léčebně Petrohrad na Podbořansku od 1.10. 1962.  

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

·           

Vyplněné Vlastnosti – název, předmět, autor

 

Náměstek Petr Fiala ocenil práci primářky Zdeňky Sosnové

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.10.2006 / 5.10.2006 | Zveřejnit od-do: 4.10.2006-4.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém