Orientační nabídka


 

Národní rada osob se zdravotním postižením Ústeckého kraje zhodnotila svou činnost

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
foto
V pondělí 11. dubna se v budově krajského úřadu sešlo volební shromáždění Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP) Ústeckého kraje, aby zhodnotilo svou práci za čtyři uplynulé roky a stanovilo si nové cíle. Jednání se zúčastnil jako host předseda NRZP ČR pan Václav Krása. Z vystoupení hostů a delegátů zazněla chvála na prohlubující se spolupráci ústecké krajské rady NRZP s vedením ústeckého kraje, která bude díky spokojenosti obou stran pokračovat a rozvíjet se i do budoucna.
 

 
 

„Národní rada osob se zdravotním postižením je součástí Poradního orgánu hejtmana pro seniory, zdravotně postižené a handicapované sportovce, který byl zřízen před více než dvěma lety,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Myslím si, že tato skupina populace si zaslouží podporu jak ze strany státu, tak i krajské samosprávy,“ dodal hejtman. 

 

Zástupci členských organizací považují za stěžejní v příštím období naplňovat a kontrolovat plnění Ústeckého krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015 - 2018 zejména: aktivně podporovat zpřístupňování staveb osobám se zdravotním postižením a zamezit vzniku nových bariér, rozšiřovat informovanost osob se zdravotním postižením i pro neslyšící, při důležitých jednáních např. zastupitelstva zajistit tlumočníky do znakové řeči nebo simultánní přepis, vytvářet podmínky pro odstraňování bariér ve zdravotnictví při ošetření a hospitalizaci OZP s důrazem na soukromé praxe, udržet dosaženou úroveň sociálních služeb s důrazem na terénní služby, napomáhat zvýšení zaměstnanosti osob se zdravotním postižením v Ústeckém kraji a aby v programu mobility osob se zdravotním postižením, bylo umožněno držitelům ZTP a ZTP/P cestovat zdarma ve všech spojích placených krajem.

 

Přivítali by, aby po krajských volbách mohli opět navrhovat své zástupce – odborníky do krajských komisí sociální, zdravotní, školské, pro dopravu, pro sport a tělovýchovu, pro kulturu a památkovou péči a aby byl zachován poradní sbor hejtmana pro OZP a seniory. Budou usilovat, aby se do každodenní praxe dostaly body přijatého Memoranda podepsaného Asociací krajů a NRZP ČR, zejména ten, v němž se kraje zavázaly napomáhat komunikaci s krajskými složkami při přípravě, jednotlivých projektů, zlepšujících integraci osob se zdravotním postižením a zlepšujících prostředí pro tyto osoby a aby se NRZP Ústeckého kraje stala stálým připomínkovým místem ke všem koncepcím týkajících se života OZP.

 

„Oceňujeme velmi úzkou spolupráci NRZP na tvorbě Ústeckého krajského plánu vyrovnání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015-2018 a naplňování jeho jednotlivých cílů v rámci tohoto plánu.“ řekla vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Petra Lafková.  

 

Do čela Ústecké krajské rady byl na pět let již počtvrté jednomyslně zvolen pan Jaroslav Slavík. Členy KV jsou paní Hana Cinkaničová z NIPI, p. Petr Novák z CESPO, MVDr. Jiřího Tichého se ZTP, p. Jiří Záhořík s SPCN a pí. Eva Živnůstková z Ústecké Arcusu.


Zdroj: NRZP ÚSTECKÉHO KRAJE

foto

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.4.2016 / 12.4.2016 | Zveřejnit od-do: 12.4.2016-31.5.2016 | Schváleno: 12.4.2016 | Účinnost od: 12.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém