Orientační nabídka


 

Návštěvníkům kraje slouží Turistická databanka

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Návštěvníkům kraje slouží Turistická databanka
Cílem projektu Turistická fotobanka Ústeckého kraje je usnadnit návštěvníkům regionu přístup k informacím o turistických cílech a zajímavostech. V rámci projektu, připraveného odborem evropských projektů krajského úřadu, byly na patnácti vybraných místech Ústeckého kraje umístěny nástěnné informační mapy a speciální stojany se soubory informačních propagačních materiálů v českém, anglickém a německém jazyce.
 

 
 

Tisková zpráva z 13. 11. 2007

 

 

Návštěvníkům kraje slouží Turistická databanka

 

 

Letošní turistická sezóna v Ústeckém kraji pomalu končí. K tomu, aby v té příští byl region na domácí i zahraniční návštěvníky ještě lépe připraven by měl přispět projekt „Turistická databanka Ústeckého kraje“.

Cílem projektu je usnadnit návštěvníkům regionu přístup k informacím o dalších turistických cílech a zajímavostech a nalákat je k jejich návštěvě. V rámci projektu, připraveného odborem evropských projektů krajského úřadu, byly na patnácti vybraných místech Ústeckého kraje umístěny nástěnné informační mapy a speciální stojany se soubory informačních propagačních materiálů o turisticky atraktivních místech. Propagační materiály s fotografiemi mají jednotný design a jsou k dispozici v české, anglické a německé verzi. „Náš region nabízí návštěvníkům velké množství nejrůznějších lákadel. Spousta informací o nich je pochopitelně v turistických průvodcích nebo na internetu, ale bohužel trochu chybí přímo v terénu. To jsme chtěli změnit a tak díky Turistické databance budou mít návštěvníci těch nejatraktivnějších míst zdarma k dispozici stručnou informaci o dalších zajímavostech v regionu,“ přibližuje projekt náměstek hejtmana Petr Fiala.

Speciální stojany s letáky a nástěnné mapy jsou umístěny například v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově, na děčínském a ploskovickém zámku, v soutěskách ve Hřensku nebo na zámku v Duchcově a v teplickém muzeu. Poslední dvě jmenovaná místa Petr Fiala navštívil osobně.  „Například zámek v Duchcově si ročně prohlédne asi dvacet tisíc návštěvníků. Zámek, který v posledních letech výrazně rozšiřuje své expozice, je jistě zaujme a Turistická databanka jim nabídne tip na další zajímavé výlety. Projekt je přesně zacílen na ty, kteří mají o pamětihodnosti zájem a  věřím, že přispěje k tomu, aby se návštěvníci do našeho regionu vraceli,“ řekl Petr Fiala. Spolu s pracovníky odboru evropských projektů diskutoval o turistické databance i s kastelánem duchcovského zámku Petrem Horákem, ředitelem teplického muzea Dušanem Špičkou a náměstkem teplického primátora Pavlem Šustáčkem. Shodli se na potřebě podporovat rozvoj cestovního ruchu v regionu. „Z debaty ale vyplynuly i konkrétní závěry. Například k letákům v angličtině a němčině by do budoucna měla přibýt i ruská jazyková verze. Zájem turistů z Ruska o náš region stoupá a měli bychom na to reagovat,“ připomněl Petr Fiala.

Celkový rozpočet projektu Turistická databanka Ústeckého kraje je bezmála 2 miliony korun, přičemž 75 procent z této částky, tedy asi 1,5 milionu korun získal Ústecký kraj ze Společného regionálního operačního programu. Partnerem projektu je Svaz cestovního ruchu DELITEUS.

 

Připravila Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Návštěvníkům kraje slouží Turistická databanka

Návštěvníkům kraje slouží Turistická databanka

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 13.11.2007 / 16.11.2007 | Zveřejnit od-do: 13.11.2007-13.12.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém