Orientační nabídka


 

Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji
Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice - AFI ocenilo ve čtvrtek 12.10.2006 nejlepší průmyslové zóny z celé republiky. Mezi nejlepšími se letos umístila také strategická průmyslová zóna Triangle, jejímž vlastníkem je Ústecký kraj.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13.10.2006

 

Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji

 

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice - AFI ocenilo ve čtvrtek 12.10.2006 nejlepší průmyslové zóny z celé republiky. Mezi nejlepšími se letos umístila také strategická průmyslová zóna Triangle, jejímž vlastníkem je Ústecký kraj. Slavnostního večera na Výstavišti Praha se zúčastnili zástupci ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva dopravy, generální ředitel agentury CzechInvest Tomáš Hruda a představitelé zahraničních investorů.

    Triangle, původně vojenské letiště, nacházející se nedaleko Žatce, navázal na ocenění z roku 2004, kdy byl oceněn jako nejlepší brownfield (brownfield je plocha, která byla v minulosti využívána pro průmyslovou, zemědělskou, stavební nebo jinou činností, může se jednat například o zcela nebo z části opuštěné průmyslové areály, staré zemědělské objekty, nevyužívané drážní pozemky, bývalé vojenské prostory, vybydlené obytné čtvrti atd.)

     Hejtman Jiří Šulc převzal v průběhu galavečera za Triangle ocenění „Zóna s největším společenským přínosem za rok 2005“. Na slavnostním večeru v Praze byl dále oceněný celý tým, který na přípravě zóny Triangle pracoval a vedoucí odboru hospodářské strategie krajského úřadu Jan Sixta získal cenu Manažer průmyslové zóny roku. Pracovní skupina krajského úřadu od prvních dnů, kdy se zóna stala majetkem Ústeckého kraje, řešila veškeré otázky přerodu bývalého vojenského areálu na oblast s prosperujícími firmami – projektovou dokumentaci, koordinaci postupu veřejné správy i otázky finanční, které se týkají získání, kontroly a vyúčtování dotací ze státního rozpočtu.

     Porota při svém rozhodování zohlednila, že v hodnoceném období od 30.6.2005 do 30.6.2006 se podařilo zónu připravit ke vstupu investora. Strategickými investory, kteří letos odkoupili první desítky hektarů, jsou významné japonské firmy IPS Alpha a Hitachi, které se zabývají výrobou LCD monitorů a televizorů s plochými obrazovkami. Společná investice obou investorů na Trianglu přesahuje 5 miliard korun.

     „Na začátku dnešního úspěchu byl nápad, že by z bývalého letiště mohla být průmyslová zóna. Dnes je to jeden z nejlépe připravených areálů svého druhu nejen v České republice, ale troufám si říci, že i blízkém zahraničí. Přesto ležela několik let ladem, i když na její přípravě a vzniku pracovala řada odborníků různých profesí. Dnes však po několika letech čekání na investory můžeme slavit a to jak dnešní ocenění, které jsme získali, tak i fakt, že obě japonské firmy již na Trianglu staví nové závody, v průběhu příštího roku zde spustí výrobu a zaměstnají tak během krátké doby na 4 000 lidí z Ústeckého kraje,“ řekl při slavnostním večeru hejtman Jiří Šulc.    

     Hejtman dále připomněl, že Ústecký kraj má na svém území i další průmyslové areály :

“V Ústeckém kraji jsme na investory připraveni opravdu důkladně, v našem regionu je téměř čtyřicet soukromých nebo státem zřízených průmyslových zón a kapacity mnohých z nich ještě nejsou zcela vyčerpány. Věřím proto, že v některém z příštích ročníků této prestižní soutěže Ústecký kraj získá další ocenění, opět na nejvyšších místech.“

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

  

Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji

Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji

Nejlepší průmyslová zóna se nachází v Ústeckém kraji

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.10.2006 / 13.10.2006 | Zveřejnit od-do: 13.10.2006-13.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém