Orientační nabídka


 

Některé změny v autobusové dopravě od 1., respektive 2. září

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Některé změny v autobusové dopravě od 1., respektive 2. září
Ve veřejné autobusové dopravě v Ústeckém kraji dojde počátkem září letošního roku k dílčím změnám v oblasti Bílinska či příměstské autobusové dopravě Teplice.
 

 
 

Tisková zpráva ze 16. srpna 2007

Některé změny v autobusové dopravě od 1., respektive 2. září

 

Teplicko a Bílinsko čekají změny v autobusové dopravě

Autobusy na lince č. 592504 Ústí nad Labem – Bohosudov – Teplice – Hostomice - Bílina zařazené do oblasti Bílinsko, které v rámci smlouvy o závazku veřejné služby v linkové autobusové dopravě zajišťuje DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., už nebudou od 2. září zajíždět do průmyslové zóny Krupka – PZ I. Tato průmyslová zóna bude totiž dopravně obsloužena spoji městské hromadné dopravy v oblasti Příměstská doprava Teplice. Současný stav provozu na této lince je pro Ústecký kraj těžko udržitelný, a proto na tento krok navazuje odstranění souběžných spojů s komerční dopravou na této trase a tím zmenšení počtu spojů v závazku veřejné služby v oblasti. Dále je pak na zmíněné lince zavedena taktová doprava, která přímo navazuje na železniční spojení tak, aby se občanům z obcí mezi Teplicemi a Bílinou zlepšila dostupnost ve směru do Mostu či Ústí nad Labem.

Rovněž bylo schváleno ukončení provozu dvou spojů z Krupky do Ústí nad Labem na lince č. 582475 Osek – Hrob – Krupka – Ústí nad Labem, které jsou fakticky zabezpečeny již zmíněnou linkou 592504. Ústecký kraj věří, že realizací této úpravy bude dopravní systém pracovat efektivněji a účelněji. Ostatní linky v oblasti Bílinska zůstávají bez podstatnějších změn.

 

Změna v oblasti Příměstská doprava Teplice

Rozhodnutím Rady Ústeckého kraje z 1. srpna letošního roku dojde rovněž k úpravám ve vedení některých linek a spojů v oblasti Příměstská doprava Teplice. Ve spolupráci s dopravcem, jímž je  DOPRAVNÍ PODNIK TEPLICE, s.r.o., byly projednány návrhy a požadavky místních samospráv a významných zaměstnavatelů v tomto regionu na zabezpečení dopravy. Důvodem je především postupné vytipování dopravních spojení, které chybějí po zavedení nového dopravního systému v této oblasti a zároveň odstranění nevyužívaných spojů. Stávající dopravní spojení na lince č. 592504 Ústí n. L. – Bohosudov – Teplice – Hostomice – Bílina, které v současnosti zabezpečuje dopravní obslužnost do Krupky - PZ I, bude od 1. září nahrazeno systémovou dopravou v oblasti, která bude maximálně efektivní a ekonomická i s ohledem na náběh výroby v ostatních výrobních závodech v Průmyslové zóně (PZ) Krupka l a PZ III. Všechny navržené změny a úpravy byly projednány s místními samosprávami a není proti nim výhrad.

Nové jízdní řády a podrobný popis změn naleznete na webových stránkách DOPRAVNÍHO PODNIKU TEPLICE, s.r.o. www.dpteplice.cz , jízdní řády budou také cestující veřejnosti k dispozici v knižním vydání již v týdnu od 27. srpna v informační kanceláři tohoto dopravce na Benešově náměstí v Teplicích.

 

Připravil Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

oddělení tiskových informací,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

tel. 475 657 742, 603 192 629.

sebesta.z@kr-ustecky.cz.

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.8.2007 / 16.8.2007 | Zveřejnit od-do: 16.8.2007-15.9.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém