Orientační nabídka


 

Nová publikace přibližuje regeneraci Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nová publikace přibližuje regeneraci Ústeckého kraje
Krajský úřad Ústeckého kraje hostil 31. března konferenci Rozvoj České republiky a Ústeckého kraje po vstupu do Evropské unie. Konferenci uspořádal Ústecký kraj spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a společností ABF především pro zástupce měst a obcí, neziskových organizací a podnikatelských subjektů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31.3.2004

 

Nová publikace přibližuje regeneraci Ústeckého kraje

 

Krajský úřad Ústeckého kraje hostil ve středu (31.3.)  konferenci Rozvoj České republiky a Ústeckého kraje po vstupu do Evropské unie. Konferenci uspořádal Ústecký kraj spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a společností ABF především pro zástupce měst a obcí, neziskových organizací a podnikatelských subjektů. V rámci pracovního setkání byla také pokřtěna nová publikace Ústecký kraj – regenerace prostoru, která podrobně mapuje proměny architektonicky a ekonomicky atraktivních míst v regionu. „Kniha přibližuje proměnu, kterou náš kraj v posledních letech prošel, a plní velmi prospěšnou roli. Ti, kteří se s naším regionem jejím prostřednictvím seznámí, zjistí, že Ústecký kraj už dnes není ten pověstný černý sever republiky poznamenaný těžbou uhlí, ale že se toto místo mění v krásný kus země,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, který publikaci pokřtil spolu se svým náměstkem Pavlem Tošovským.

Zástupci ministerstva následně v několika příspěvcích informovali účastníky setkání o možnostech čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie. Náměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman se zaměřil především na Společný operační regionální program, ze kterého by měla Česká republika získat v letech 2004 - 2006 přibližně 454,333 milionů EUR, což je 31 procent všech prostředků ze strukturálních fondů. Tyto peníze budou rozdělovány v rámci čtyř vytčených priorit:

-          regionální podpora podnikání

-          regionální rozvoj infrastruktury

-          rozvoj lidských zdrojů v regionech

-          rozvoj cestovního ruchu

Podle zástupců Ministerstva pro místní rozvoj budou konkrétní informace a příručky pro žadatele o dotace ze strukturálních fondů k dispozici po 15.dubnu. První žádosti ba pak zájemci mohli podat již v květnu.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

Novou publikaci pokřtil hejtman Jiří Šulc, jeho náměstek Pavel Tošovský a náměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman
Novou publikaci pokřtil hejtman Jiří Šulc, jeho náměstek Pavel Tošovský a náměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.4.2004 / 1.4.2004 | Zveřejnit od-do: 31.3.2004-30.4.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém