Orientační nabídka


 

Nový přístroj pro léčbu šedého zákalu v Nemocnici Teplice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nový přístroj pro léčbu šedého zákalu v Nemocnici Teplice
Přístroj za 2,6 milionu korun slavnostně uvedl do provozu hejtman Jiří Šulc a jedním z prvních pacientů, kteří zákrok podstoupili, byl také náměstek hejtmana Zděnek Lavička.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 7. 2004

 

Přístroj „InfinityTM“ pro operace šedého zákalu slavnostně uvedl do provozu v úterý 29.6. hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v Nemocnici Teplice. Přístroj stál 2,6 milionu korun a jedním z prvních pacientů, kteří zákrok podstoupili, byl také náměstek hejtmana Zděnek Lavička.

 

Slovo hejtmana při slavnostním zahájení:

Vážení přítomní,

jedno z vynikajících odborných pracovišť nemocnice v Teplicích dneškem vstupuje do nové éry. Zdejším pacientům začíná sloužit špičkový přístroj, vodní laser vynikajících kvalit a mou milou povinností je být tím, kdo jej zdejším lékařů slavnostně předá.

Jistě víte, že naše zdravotnická zařízení se potýkají s mnoha problémy, k těm výraznějším, sužujícím zdravotnictví v celé zemi, je předání mnoha nemocnic krajům, a bohužel s výrazně vysokými dluhy, které v nich zůstaly po někdejších zřizovatelích. I tato nemocnice nepřešla pod Ústecký kraj s čistým štítem, ovšem musím říci, že vedení nemocnice se s touto situací umělo dobře vypořádat a dosahuje toho, že v těchto dnech patří v regionu k nejméně problémovým. 

Zřejmě i proto se může jedna z našich krajských nemocnic pochlubit unikátním přístrojem pro operace šedých zákalů. Jsme vůbec prvním regionem s výjimkou Prahy, která péči prostřednictvím tohoto zařízení nabídne. Osobně mě velmi těší, že toto přístroj bude svěřen do péče primariátu paní doktorky Liehneové, mimo jiné známé svou usilovnou prací v čele České glaukomové společnosti. Shodou okolností zrovna dnes podstupuje jeden z mých kolegů zákrok, u kterého bude právě ona, a tak jsem klidný a o budoucí zdraví jednoho ze svých náměstků se neobávám. Podobnou dobrou zprávu ovšem mohu tlumočit i všem pacientům tohoto oddělení. jeden z nejmodernějších přístrojů lékařské vědy bude sloužit všem, kdo budou potřebovat pomoct a té se jim dostane z rukou lékařů jednoho z nejlepších očních oddělení na severozápadě Čech.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

Nový přístroj pro léčbu šedého zákalu v Nemocnici Teplice

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.7.2004 / 1.7.2004 | Zveřejnit od-do: 1.7.2004-1.8.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém