Orientační nabídka


 

Nový ředitel NP České Švýcarsko Pavel Benda na hejtmanství

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nový ředitel NP České Švýcarsko Pavel Benda na hejtmanství
Ve středu 9. července přijal náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka nového ředitele Správy Národního parku České Švýcarsko Pavla Bendu.
 

 
 

Tisková zpráva z 10. července 2008

Nový ředitel NP České Švýcarsko Pavel Benda na hejtmanství

Radek Vonka přijal nového ředitele Národního parku České Švýcarsko Pavla Bendu. Jak náměstek a zástupce hejtmana kraje řekl,  představitelé Ústeckého kraje i on osobně očekávají od Pavla Bendy pokračování dobré spolupráce Ústeckého kraje i nižších samosprávných orgánů nebo obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko se správou tohoto jediného národního parku v regionu. „Musíme společně nalézat průsečík mezi potřebnou ochranou přírody v tomto unikátním přírodním skvostu i logickým zájmem rozšiřovat šetrný turistický ruch v v této lokalitě,“ říká Radek Vonka. „Mohu s uspokojením říci, že území národního parku i jeho okolí je jednou z nejlépe řízených destinací  turistického ruchu.“

   Pavel Benda bude ze svého místa v čele správy NP dělat vše pro to, aby se na území parku dostávali opravdu kvalitní turisté, kteří chrání přírodu, aby zvažovaný záměr získat v budoucnosti zápis do seznamu přírodního dědictví UNESCO přinesl celému Českosaskému Švýcarsku (tedy i s územím v sousedním Sasku) vyšší povědomí evropské veřejnosti o celém parku. V současné době zaměstnává Správa Národního parku České Švýcarsko asi padesát pracovníků a jako rozpočtová organizace Ministerstva životního prostředí ČR má od svého zřizovatele přibližně 40 milionů korun na rok, přičemž předepsané odvody letos představují sumu 23 milionů.

            Radek Vonka i Pavel Benda, jenž v čele NP nahradil po výběrovém řízení dlouholetého ředitele Zdeňka Patzelta, hovořili také o vynikající spolupráci parku s dobrovolnými hasiči (samozřejmě i s profesionály) z okolních obcí, kteří tu de facto plní mnohdy i funkci horské služby nebo o součinnosti s o.p.s. České Švýcarsko. Ta má jako jediná nezisková organizace certifikovanou průvodcovskou službu pro návštěvníky unikátních pískovcových skal a ekosystémů.  Správa NP také hledá další cesty k financování potřebných akcí v ochraně přírody, například za využití dotací z EHP(Norska.).

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

        

 

Radek Vonka (vlevo) a nový ředitel Správy NP České Švýcarsko Pavel Benda
Radek Vonka (vlevo) a nový ředitel Správy NP České Švýcarsko Pavel Benda

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 10.7.2008 / 10.7.2008 | Zveřejnit od-do: 10.7.2008-9.8.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém