Orientační nabídka


 

O výstavbu labského díla v Děčíně se zajímal Jean Trestour z Bruselu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
O výstavbu labského díla v Děčíně se zajímal Jean Trestour z Bruselu
Minulý týden se člen Rady Ústeckého kraje Milan Franc, primátor Děčína Vladislav Raška a pražští odborníci na lodní dopravu setkali s Jeanem Trestourem z Bruselu.
 

 
 

Tisková zpráva z 24. dubna  2008

O výstavbu labského díla v Děčíně se zajímal Jean Trestour z Bruselu

Pan Jean Trestour, vedoucí odboru vnitrostátní a pobřežní plavby z ředitelství pro energetickou a dopravní politiku a zároveň programu Marco Polo Evropské komise navštívil minulý týden Ústecký kraj, konkrétně město Děčín. Jednání bruselského odborník byli přítomni Milan Franc, člen rady kraje mj. pro dopravu a silniční hospodářství a děčínský primátor Vladislav Raška. J. Trestour se seznámil se záměrem výstavby jezu Děčín pro zlepšení plavebních podmínek na Labi. Jak zdůraznili zástupce Ředitelství vodních cest ČR  Jan Bukovský a ředitel odboru plavby českého ministerstva dopravy Vít Šimonovský, je to v souladu s česko- německým memorandem z roku 2006. Jednání v Děčíně byli přítomni také Jiří Aster, předseda sekce vodní dopravy Svazu dopravy České republiky a ředitel Česko-saských přístavů a Lubomír Fojtů z české asociace rejdařů.

            Bruselský host si také prohlédl lokalitu v Děčíně a přislíbil podporu projektu od odboru vnitrostátní a pobřežní plavby i projednání enviromentální problematiky, tedy respektování požadavků na kvalitní životní prostředí, s institucemi pro jeho ochranu v sídle Evropské unie. „Pana Jeana Trestoura jsme také společně seznámili s celkovou dopravní  situací na dolním toku řeky Labe v České republice, tedy v našem regionu,“ říká krajský radní Milan Franc. „Ústecký kraj zkvalitňuje  dopravní infrastrukturu, především finančně náročnými výstavbami a rekonstrukcemi silnic ve správě kraje, buduje se u nás také poslední úsek dálnice D8, staví se rychlostní komunikace, ale rozvoj vodní dopravy a přepravy zboží i osob po Labi musí být spolu s přepravou na železnici nedílnou součástí fungujícího a vzájemně provázaného systému dopravy u nás. Byl jsem mile překvapen přehledem pana Trestoura i jeho znalostmi o problematice vodního díla Děčín.“

            Děčínskou návštěvu věnoval Jean Trestour také informacím české straně o chystaných investicích na Labi v Německu nebo enormnímu nárůstu přepravy materiálu, zboží a surovin do přístavu v Hamburku, což už dnes přináší na severu Německa značné problémy na silničních a železničních příjezdových trasách.

Ve spolupráci s Jiřím Asterem ze sekce vodní dopravy SDČR

připravil:  Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

 

        

Snímky: archív České asociace rejdařů AVP
Snímky: archív České asociace rejdařů AVP

Zleva radní Milan Franc a primátor Vladislav Raška
Zleva radní Milan Franc a primátor Vladislav Raška

Pan Jean Trestour
Pan Jean Trestour

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 24.4.2008 / 5.5.2008 | Zveřejnit od-do: 24.4.2008-23.5.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém