Orientační nabídka


 

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Občanům kraje slouží nové Eurocentrum
Zahájení provozu Eurocentra Ústí nad Labem ve foyer Krajského úřadu Ústeckého kraje se zúčastnil premiér Mirek Topolánek, ministr pro místní rozvoj Petr Gandalovič, ministr zahraničních věcí Alexandr Vondra, hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, primátor města Ústí nad Labem Jan Kubata a další významní hosté.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20.10.2006

 

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum  

 

Eurocentrum Ústí nad Labem bylo slavnostně otevřeno v pátek 20.10. za účasti významných hostů. Zahájení jeho provozu ve foyer Krajského úřadu Ústeckého kraje se zúčastnil premiér Mirek Topolánek, dále ministr pro místní rozvoj Petr Gandalovič, ministr zahraničních věcí Alexandr Vondra,  hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, primátor města Ústí nad Labem Jan Kubata a další významní hosté. Součástí slavnostního ceremoniálu byl i křest knihy České evropanství historika Jiřího Raka, který se v Ústí nad Labem představil i jako kurátor výstavy České evropanství. Kmotry knihy se stali český premiér Mirek Topolánek a hejtman Jiří Šulc

     „Česká republika byla vždy nedílnou součástí Evropy. Sdílí její bohatou kulturní, společenskou i duchovní historii. Sjednocující se kontinent mnoha národů, v němž se kdysi tak nepropustné hranice zvolna mění v pouhé čáry na mapách, je i naším domovem. A zejména mladí lidé dnes vyrůstají ve světě, v němž pojmy kosmopolitní a nadnárodní získávají zcela jiné významy, které měly pro nás, pamětníky života na kontinentu rozděleného železnou oponou,“ uvedl při slavnostní akci hejtman Jiří Šulc. „Zřizování eurocenter vidím jako vstřícný, praktický krok směrem ke všem občanům, kteří budou mít zájem o získávání informací o světě kolem nás. Přeji ústeckému Eurocentru mnoho spokojených klientů,“ dodal hejtman.

     Eurocentrum bude denně sloužit všem zájemcům k získání kompletních informací o Evropské unii. Ti se zde dozví například jakým způsobem získat práci v evropských zemích, jaké jsou možnosti studia nebo jakým způsobem žádat o peníze z evropských fondů. K dalším činnostem Eurocentra Ústí nad Labem patří organizování seminářů a přednášek, zajišťování distribuce informačních materiálů občanům v rámci regionu, spoluvytváření znalostní databáze, informačních materiálů a webových stránek Euroskop.cz a spolupráce s různými regionálními subjekty, například s vysokými školami a především jejich s katedrami evropských studií a dalšími orgány a institucemi.

     Eurocentrum Ústí nad Labem je součástí koordinované sítě eurocenter v krajských městech a v Praze. Jsou zřizována Úřadem vlády České republiky. Od dnešního dne fungují Eurocentra již v deseti krajích, včetně hlavního města Prahy, v dalších krajích (Liberecký, Plzeňský, Zlínský) se jejich otevření připravuje. Provoz ústeckého Eurocentra budou zajišťovat dva pracovníci, kteří jsou zaměstnanci úřadu vlády, provozní hodiny budou přizpůsobeny provozní době krajského úřadu.

 

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

Občanům kraje slouží nové Eurocentrum

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.10.2006 / 20.10.2006 | Zveřejnit od-do: 20.10.2006-20.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém