Orientační nabídka


 

Odbory se shodly s Krajskou zdravotní na vzájemné spolupráci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajská zdravotní a.s. se dohodla s odborovými organizacemi, které zastupují zdravotnické pracovníky, že po fúzi pěti krajských nemocnic a jejich převedení na akciovou společnost, se zaměstnancům nemocnic nesníží výdělky.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.7.2007

 

Odbory se shodly s Krajskou zdravotní na vzájemné spolupráci

 

 

Zástupci Krajské zdravotní a.s. a zástupci Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče a Lékařského odborového svazu – svazu Českých lékařů podepsali Memorandum o porozumění. V něm se zmíněné strany shodly na tom, že práva a závazky zaměstnanců pěti krajských nemocnic přejdou na Krajskou zdravotní a.s. a zůstanou platné až do konce roku 2007.

K podobné dohodě došli i v případě platů zaměstnanců nemocnic. Ti doposud pobírali za svou práci platy, jejichž výše se odvíjela od právních předpisů, které upravují odměňování zaměstnanců příspěvkových organizací. Ode dne převodu nemocničních příspěvkových organizací na akciovou společnost budou zaměstnancům poskytovány mzdy. Mzdové tarify u jednotlivých zaměstnanců budou ovšem ve stejné výši jako dosavadní tarify platové. Výše mzdy, odměny za pracovní pohotovost, za přesčas nebo za práci vykonanou na základě dohody o pracovní činnosti bude pak nejméně tak vysoká jako v den transformace. Také fondy kulturních a sociálních potřeb přejdou do působnosti Krajské zdravotní včetně seznamů zaměstnanců, kteří jsou oprávnění k jejich čerpání.

Zástupci odborů a Krajské zdravotní se také zavázali k vzájemné spolupráci při transformaci pěti krajských nemocnic do Krajské zdravotní a.s., aby se předešlo jakékoli právní nejistotě.

Obě strany se také dohodly, že neprodleně zahájí jednání o nové kolektivní smlouvě tak, aby tato smlouva nabyla účinnosti k 1. lednu 2008.

 

 

Krajská zdravotní a.s. je obchodní společnost, jejímž jediným akcionářem je Ústecký kraj. Ten na ní do 1. října 2007 chce převést Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Nemocnici Děčín, Nemocnici Teplice, Nemocnici Most a Nemocnici Chomutov, které jsou doposud příspěvkovými organizacemi kraje.

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.7.2007 / 30.7.2007 | Zveřejnit od-do: 27.7.2007-27.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém