Orientační nabídka


 

Opatření Krajského úřadu Ústeckého kraje k potvrzenému výskytu nákazy virem H5 N1 v ČR

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Opatření Krajského úřadu Ústeckého kraje k potvrzenému výskytu nákazy virem H5 N1 v ČR
Vzhledem k potvrzenému výskytu nákazy ptačích chovů virem aviární influenzy H5N1, tzv. ptačí chřipkou, na území ČR a v sousedním Sasku, přijal Krajský úřad Ústeckého kraje řadu opatření. "Činnost zahájila nákazová komise. Pod vedením Krajské veterinární správy monitoruje nastalou situaci. Pravidelné informace budou zveřejňovány jednak na jejich webu a také na stránkách Ústeckého kraje," konstatoval hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28. 6. 2007

 

Opatření Krajského úřadu Ústeckého kraje k potvrzenému výskytu nákazy virem H5 N1 v ČR

 

Vzhledem k potvrzenému výskytu nákazy ptačích chovů virem aviární influenzy H5N1, tzv. ptačí chřipkou, na území ČR a v sousedním Sasku, přijal Krajský úřad Ústeckého kraje řadu opatření. Byl stanoven Seznam sběrných míst pro kadávery uhynulých ptáků v našem regionu a vypracován přehled kontaktů v případě vzniku mimořádné události Krajské veterinární správy pro Ústecký kraj, její inspektoráty a pracoviště.

             V současné době je v platnosti nařízení Státní veterinární správy České republiky o mimořádných veterinárních opatřeních. Pro území Ústeckého kraje je ustanovena nákazová komise, v níž působí pracovníci krajského odboru životního prostředí a zemědělství a dále oddělení pro řešení mimořádných situací kanceláře hejtmana Ústeckého kraje. „Nákazová komise pod vedením Krajské veterinární správy monitoruje nastalou situaci. Pravidelné informace budou zveřejňovány jednak na jejich webu a také na stránkách Ústeckého kraje, kde je na titulní stránce připraven zřetelný odkaz na stránky, které budou přinášet všechny nutné a aktuální informace. Okamžitě jsme rozeslali informaci starostům všech obcí, aby o situaci informovali obyvatelstvo a všichni tajemníci bezpečnostních rad obcí s rozšířenou působností obdrželi pokyn, aby vyrozuměli všechny orgány a subjekty zařazené do jejich plánu vyrozumění,“ vypočítal některá z opatření hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

            Nařízení ústředního ředitele Státní veterinární správy ČR Milana Maleny mimo jiné chovatelům – podnikatelům zakazuje po 30. červnu 2007 chov ptactva ve volných výbězích, nařizuje jim hlásit u chovaného ptactva úbytky v příjmu potravin, tekutin a úmrtnost převyšující 3% týdně. Podle nařízení je také mj. od 2. července 2007 v platnosti zákaz trhů s drůbeží, výstav, přehlídek nebo chovatelských soutěží.

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.6.2007 / 29.6.2007 | Zveřejnit od-do: 28.6.2007-28.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém