Orientační nabídka


 

Optimalizace přeshraničního silničního spojení mezi Ústeckým kraje a Svobodným státem Sasko pokračuje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Rada Ústeckého kraje na svém 114. jednání vzala na vědomí zprávu o aktuálním stavu na doplňkových silničních spojeních mezi Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko.
 

 
 

Optimalizace přeshraničního silničního spojení mezi Ústeckým kraje a Svobodným státem Sasko pokračuje

 

Rada Ústeckého kraje na svém 114. jednání vzala na vědomí zprávu o aktuálním stavu na doplňkových silničních spojeních mezi Ústeckým krajem a Svobodným státem Sasko. Jde o plnění cíle zprovoznit co nejvíce přeshraničních spojení mezi naším regionem a Saskem tak, aby byl zajištěn co nejplynulejší pohyb v schengenském prostoru, jehož součástí od 21. prosince loňského roku Česká republika je. 

 

Podle uvedené zprávy už byla zcela dokončeny úpravy na silničních spojeních      Varnsdorf(Žitavská)/Grosschönau,  Jiříkov/Ebersbach a Filipov/Neugersdorf.

K přípravě projektové dokumentace jsou doporučena spojení: Český Jiřetín / Deutsch-Georgental a Dolní Poustevna / Sebnitz-Soběnice. Na tomto spojení je nutné na obou stranách hranice opravit komunikaci, na české straně je třeba také renovovat most.

U čtyř spojení je zprovoznění vázáno na technické přípravě nebo na majetkovém vypořádání komunikací a změny jejich kategorie. Jde o Brandov/Olbernhau, nové spojení, kde se se zahájením projektové dokumentace čeká na dodání bodu napojení a na vyřešení záležitostí spojených se stavbou plynovodu. V případě spojení Hora Sv. Kateřiny/Deutschkatharinenberg se město zatím nedohodlo na podmínkách převodu pozemků na Ústecký kraj. Kvůli nedořešeným majetkoprávním vztahům nebylo vydáno stavební povolení na úpravy spojení Nová Ves v Horách/Deutschneudorf. A konečně v případě spojení Lobendava/Langburkersdorf  se čeká na dokončení všech ekologických průzkumů na obou stranách.

Zatím ve fázi jednání jsou spojení Fukov/Opach  a Černý potok/Jöhstadt . U spojení České Hamry/Hammerunterwiesenthal se čeká na rozhodnutí o realizaci již zpracované projektové dokumentace.

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.6.2008 / 5.6.2008 | Zveřejnit od-do: 5.6.2008-5.7.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém