Orientační nabídka


 

Otevřenost zaměstnavatelů podmínkám přátelským rodině

spr
Síť mateřských center realizuje průzkum zaměřený na zavádění a využívání jednotlivých opatření ke slaďování rodinného a pracovního života a na uplatňování rovných příležitostí žen a mužů mezi zaměstnavateli v Ústeckém kraji.
 

 
 

Jedná se o aktivitu projektu Společnost přátelská rodině. Jejím cílem je zjistit, jaká opatření zaměstnavatelé nabízejí, jaký je o ně mezi zaměstnanci zájem a jak je využívají, stejně tak i překážky, které brání zavádění různých alternativních forem práce, a na druhou stranu přínos opatření pro zaměstnance i zaměstnavatele. A kromě toho sleduje průzkum úspěšnost při prosazování rovných příležitostí žen a mužů.

„Velmi děkujeme všem náhodně vybraným zaměstnavatelům za jejich ochotu zodpovědět na otázky dotazníku. Bez názoru zaměstnavatelů na problematiku slaďování rodinného a pracovního života by Síť MC těžko mohla prosazovat změny zaměstnavatelských podmínek,“ oceňuje přístup firem ke spolupráci krajská koordinátorka Sítě MC Lenka Ackermannová.

Dotazníkové šetření probíhá ve všech krajích kromě hlavního města Prahy. Jeho cílem je získat vzorek kolem 600 zaměstnavatelů napříč obory a velikostí firem. Souhrnná zpráva o výsledcích průzkumu bude sloužit jako podklad pro realizaci dalších aktivit projektu (workshopy, publikace apod.), a bude rovněž využita jako argument pro jednání na krajích i pro jednání za účelem prosazování rovných příležitostí žen a mužů a opatření ke slaďování rodinného a pracovního života změnami v legislativě.

Manažerka projektu Lucie Plešková zdůrazňuje záměr průzkumu: „Předpokládáme, že spolupráce na průzkumu se může stát pro zaměstnavatele podnětem ke změnám zaměstnavatelských podmínek. V každém případě získají i zpětnou vazbu v podobě souhrnné zprávy. Naším záměrem je firmy povzbudit k větší nabídce alternativních forem práce, ne je odradit. Zaměstnavatelé v rámci realizace projektu budou mít možnost ucházet se o certifikát „Společnost přátelská rodině.“

 

Členská sdružení se postupně prezentují na webových stránkách http://www.materska-centra.cz/sit-mc-v-cr/10-let-site-a-20-let-mc/

 

Kontakt: lenka.ackermannova@materska-centra.cz; gsm 733 508 417

 

Společnost přátelská rodině

Projekt rozvíjí tradiční kampaň Sítě MC Společnost přátelská rodině. Zaměřuje se na motivaci zaměstnavatelů k uplatňování rovných příležitostí a zavádění opatření pro slaďování rodinného a pracovního života jejich zaměstnanců. Důraz je kladen na rodinu v každé životní fázi, tzn. na všechny generace a jejich potřeby.

Více: www.materska-centra.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.5.2012 / 15.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém