Orientační nabídka


 

Partneři ze Saska slíbili Ústeckému kraji pomoci v boji proti nelegálnímu dovozu odpadu z Německa

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Partneři ze Saska slíbili Ústeckému kraji pomoci v boji proti nelegálnímu dovozu odpadu z Německa
V saském Chemnitz poprvé zasedl řídící výbor spolupráce mezi Ústeckým krajem, Svobodným státem Sasko, Vládním prezídiem Drážďany a Vládním prezidiem Chemnitz. Řeč byla především o spolupráci v oblasti přeshraniční dopravy a záchrany lidských životů a majetku.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.6.2007

 

Partneři ze Saska slíbili Ústeckému kraji pomoci v boji proti nelegálnímu dovozu odpadu z Německa

 

V saském Chemnitz poprvé zasedl řídící výbor spolupráce mezi Ústeckým krajem, Svobodným státem Sasko, Vládním prezídiem Drážďany a Vládním prezidiem Chemnitz. Řeč byla především o spolupráci v oblasti přeshraniční dopravy a záchrany lidských životů a majetku.

 

Delegace Ústeckého kraje pod vedením hejtmana Jiřího Šulce se v  Chemnitz sešla se saskými partnery v čele s prezidentem Vládního prezídia Drážďany, Henrym Hasenpflugem a prezidentem Vládního prezídia, Karlem Noltzem. Diskuze se týkala především Programu Sasko-Česká republika 2007-2013 v rámci Cíle 3. V tomto programu by měl Ústecký kraj fungovat jako tzv. „Lead Partner“, tedy ten, který žádá o podporu.  Společný Programový dokument 21. března schválila česká vláda, 27. března pak vláda saská. Nyní se čeká až Evropská komise ukončí schvalovací proceduru. Mělo by se tak stát do čtyř měsíců. Počítá se s tím, že první projekty v rámci Programu Sasko-Česká republika se budou moci podávat koncem roku 2007. Německá strana navrhla, aby hlavními oblastmi spolupráce byla přeshraniční doprava a pak ochrana před katastrofami, hasičská a záchranná služba. Formy spolupráce by pak měly být: výměna zkušeností, semináře, workshopy, personální výměny, kurzy německého a českého jazyka, společné výstavy a podobně.

     Vedle toho delegace Ústeckého kraje upozornila na problém s dovozem nelegálního odpadu z Německa do Čech. Saská strana přislíbila pomoc, zejména při zjišťování firem podezřelých z nedovoleného dovozu odpadu.

     Saská i česká strana dále dohodly, že vypracují pracovní program své spolupráce. Jeho součástí bude už konkrétní kroky a konkrétní spolupráce. Další setkání řídícího výboru se má uskutečnit za rok v Ústeckém kraji. Mezitím má ještě dojít k pracovnímu setkání, na kterém bude představen program spolupráce a také všechny zúčastněné instituce.    

 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

Partneři ze Saska slíbili Ústeckému kraji pomoci v boji proti nelegálnímu dovozu odpadu z Německa

Partneři ze Saska slíbili Ústeckému kraji pomoci v boji proti nelegálnímu dovozu odpadu z Německa

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.6.2007 / 27.6.2007 | Zveřejnit od-do: 27.6.2007-27.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém