Orientační nabídka


 

Partnerství EURES-TriRegio napomůže rozvoji trhu práce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Partnerství EURES-TriRegio napomůže rozvoji trhu práce
V krajském městě byla včera podepsána smlouva o partnerství v oblasti rozvoje pracovního trhu, informací o volných místech a službách pro zájemce o práci.
 

 
 

 

Tisková zpráva z 19. října 2007

Partnerství EURES-TriRegio napomůže rozvoji trhu práce

Zástupci úřadů práce, odborů a sdružení zaměstnavatelů z Čech, Saska a Dolního Slezska podepsali ve čtvrtek 18. října v Ústí nad Labem smlouvu o partnerství EURES-TriRegio. Tato dohoda dává těmto regionům nové možnosti spolupráce  oblasti rozvoje pracovního trhu. „Partneři zapojení do projektu si navzájem budou poskytovat nabídky volných pracovních míst, informace a služby, a to jak pro uchazeče o zaměstnání, tak zaměstnavatele. Vidím to jako další rozšíření služeb v oblasti trhu práce. Pokud se vše podaří a výměna informací bude fungovat podle záměru, mohlo by to znamenat další užitečné rozšíření přístupu k informacím o pracovních nabídkách v příhraničí pro naše občany,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala (na snímku), který na setkání spojeném s podpisem partnerské smlouvy zastupoval Ústecký kraj.

Přeshraniční partnerství EURES-TriRegio považuje za podstatný úkol pro období příštích tří let vzájemnou integraci trhů práce a profesního vzdělávání. Za Českou republiku se do partnerství EURES-TriRegio zapojily Ústecký, Liberecký a Karlovarský kraj. Portál EURES najdou zájemci na internetové adrese http://portal.mpsv.cz/eures.

EURES představuje celoevropskou síť poradenských kanceláří (European Employment Services), na které se mohou obrátit zaměstnanci i zaměstnavatelé působící v členských státech a zcela zdarma mohou využít služeb jednotlivých EURES poradců. Evropské služby zaměstnanosti zajišťují především databázi volných pracovních míst, připravovaná výběrová řízení, životopisy uchazečů o zaměstnání, informace o životních a pracovních podmínkách či o legislativě a mnoho dalších informací.

V současné době pokrývá síť Eures 31 zemí, kterým jsou  Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Island, Itálie, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Pro Českou republiku platí, že v každém ze 14 pověřených úřadů práce v jednotlivých krajích (v Ústeckém kraji je jím Úřad práce v Ústí nad Labem) najde zájemce proškoleného EURES poradce, který zdarma poskytne poradenský servis – tzn. ukáže,  jak si vyhledat pracovní místo v zahraničí, poradí, jak kontaktovat zaměstnavatele a pomůže objasnit problémy, které mohou každého v zahraničí potkat. Dále v každém ze 77 okresních úřadů práce lze využít služeb kontaktních osob EURES, které poskytnou základní informace o této službě a práci v zahraničí. „Všichni partneři si navzájem budou poskytovat nabídky volných pracovních míst, informace a služby, a to jak pro uchazeče o zaměstnání, tak zaměstnavatele, a tím budou přispívat k větší transparentnosti trhů práce a k podpoře pracovní mobility v pohraničí,“ popisuje význam partnerství Hana Adamcová, EURES poradkyně pro Ústecký kraj.

Ve spolupráci s Dendrit Consulting a Úřadem práce v Ústí n. L.

připravilo tiskové oddělení kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

           

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.10.2007 / 19.10.2007 | Zveřejnit od-do: 19.10.2007-18.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém