Orientační nabídka


 

Petr Fiala a René Budjač byli na kontrolním dnu na Triangle spokojeni

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala a René Budjač byli na kontrolním dnu na Triangle spokojeni
"Ústecký kraj plní co slíbil. Považujeme za nejdůležitější, že zahraniční investoři si nemohou naříkat, že nedodržujeme harmonogramy. Je fakt, že hodně nám pomohlo také počasí, díky němuž lidé na stavbě mohli pracovat bez větších problémů," říká náměstek hejtmana Petr Fiala při kontrolním dnu na Triangle.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26.1.2007

 

Petr Fiala a René Budjač byli na kontrolním dnu na Triangle spokojeni

 

„Ústecký kraj plní co slíbil. Považujeme za nejdůležitější, že zahraniční investoři si nemohou naříkat, že nedodržujeme harmonogramy. Je fakt, že hodně nám pomohlo také počasí, díky němuž lidé na stavbě mohli pracovat bez větších problémů,“ říká náměstek hejtmana Petr Fiala, který se spolu s radním René Budjačem zúčastnili na Žatecku včerejšího (25.1.) kontrolního dne v průmyslové zóně Triangle. Člen rady slova představitele kraje potvrdil a také on hodnotí dosavadní průběh prací velice dobře. “Pozornost výstavbě v průmyslové zóně je pochopitelná. Vždyť už letos na jaře japonští investoři se zde chtějí etablovat a začít se zkušebním provozem. Všímáme si všech detailů, nic nenecháváme náhodě, vše je důležité. Proto se kontrolní dny také konají dvakrát týdně a jednou za měsíc se schází řídící výbor průmyslové zóny, v němž zasedají zástupci obou významných investorů – společnosti Hitachi a IPS Alpha. Samozřejmě v něm nechybějí představitelé Ústeckého kraje a vládní agentury CzechInvest. Příští jednání řídícího výboru máme aktuálně před sebou, koná se tentokrát na krajském úřadu v Ústí nad Labem 6. února,“ říká René Budjač.

Japonské společnosti, IPS Alpha a Hitachi se rozhodly investovat na strategické průmyslové zóně Triangle a v září loňského roku slavnostně zde na ploše cca 65 hazahájily stavby svých provozních hal. Ústecký kraj získal tuto zónu od české vlády v roce 2002. Jde o bývalý prostor vojenského letiště Žatec, který má rozlohu 365 hektarů, z nichž 295 ha bylo (a většina ještě stále je) určeno budoucímu prodeji novým investorům a na zbývající výměře staví Ústecký kraj nezbytnou dopravní a technickouinfrastrukturu zóny. I díky těmto stavbám patří průmyslová zóna Triangle k největším a také nejlépe připraveným zónámv ČR. Od počátku měli představitelé Ústeckého kraje jasnou představu o tom, že by na Triangle měl vstoupit skutečně významný, vlivný, strategický investor. Tyto představy se vyplnily, protože japonští investoři skutečně patří k největším, nejznámějším a nejstabilnějším firmám ve světě. Jejich výrobní technologie patří ke špičkovým a stále se prudce rozvíjejí. „Jsem přesvědčený, že máme v kraji vynikajícího partnera,“ míní Petr Fiala a oceňuje rychlost a preciznost s jakou Japonci na Triangle budují své závody. IPS Alpha Technology Europe bude vyrábět LCD monitory do televizorů, nový závod tak bude reagovat na zvýšenou poptávku po těchto výrobcích ze strany evropských zákazníků. Hitachi přichází do zóny za svým dodavatelem displejů s výrobou televizorů s plochou obrazovkou. Obě společnosti mají zaměstnat po 2 tisících lidech. První z nich nastoupí do nového zaměstnání v zóně Triangle již počátkem dubna, a proto se úředníci Krajského úřadu intenzívnězabývají zajišťováním dopravy budoucích zaměstnanců na pracoviště. Jsou zpracovány první návrhy jízdních řádů, které zapracovávají nové zastávky u Hitachi a IPS do stávajících tras linek spojujícíchokolní města. „Nábor pracovníků pro oba japonské investory je vplném proudu. Zapojeny jsou do něj Úřady práce v Chomutově, Mostě a Lounech, a na projektech, které by měly pomoci se získáním kvalifikovaných pracovníků, pomáhá i Ústecký kraj – jako příklad bych uvedl záměr vybudovat v naší Střední technické škole ve Velebudicích vzdělávací a tréninkové centrum určené prioritně pro potřebynových zaměstnavatelů,“ dodal náměstek hejtmana. Přiznal, že informace, které se na kontrolním dnu dozvěděl, měly ryze pracovní ráz a dokumentovaly prestiž, jakou investice v průmyslové zóně Triangle nejen z pohledu Ústeckého kraje mají.  

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

O nejaktuálnější informace z Triangle se zajímali i členové štábu TV Dakr.
O nejaktuálnější informace z Triangle se zajímali i členové štábu TV Dakr.

Petr Fiala a René Budjač byli na kontrolním dnu na Triangle spokojeni

Na kontrolním dnu byli také radní René Budjač a Jiří Smrčka, vedoucí odboru investic krajského úřadu.
Na kontrolním dnu byli také radní René Budjač a Jiří Smrčka, vedoucí odboru investic krajského úřadu.

Jan Sixta, vedoucí odboru průmyslová zóna Triangle  (vlevo) a náměstek hejtmana Petr Fiala.
Jan Sixta, vedoucí odboru průmyslová zóna Triangle (vlevo) a náměstek hejtmana Petr Fiala.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.1.2007 / 26.1.2007 | Zveřejnit od-do: 26.1.2007-26.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém