Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Dětskému domovu Tuchlov pomůže krajský projekt MISS

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Dětskému domovu Tuchlov pomůže krajský projekt MISS
S činností a také se stavebními úpravami v Dětském domově Tuchlov u Křemýže na Teplicku, krajské příspěvkové organizaci, se seznámil náměstek hejtmana Petr Fiala. "Krajské peníze však nebyly investovány jen do výrazného zlepšení kvality bydlení pro děti, tuchlovský domov má novou kuchyň, tělocvičnu, prádelnu a moderní hygienická zázemí. O děti je vzorně postaráno," konstatoval náměstek hejtmana.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21.11.2006

 

Petr Fiala: Dětskému domovu Tuchlov pomůže krajský projekt MISS

 

S činností a také se stavebními úpravami v Dětském domově Tuchlov u Křemýže na Teplicku, krajské příspěvkové organizaci, se seznámil náměstek hejtmana Petr Fiala. Domov prošel v minulých letech významnou rekonstrukcí v hodnotě 27 milionů korun. Stavební úpravy, prováděné za provozu, směřovaly k tomu, aby děti v DD Tuchlov mohly žít v tzv. rodinných skupinách. Pro každou ze čtyř skupin po rekonstrukci vznikl v objektu velkoplošný byt s ložnicemi, obývacím pokojem a kuchyní. „Krajské peníze však nebyly investovány jen do výrazného zlepšení kvality bydlení pro děti, tuchlovský domov má novou kuchyň, tělocvičnu, prádelnu a moderní hygienická zázemí. To by ale samo o sobě nestačilo, co  na mne opravdu zapůsobilo je, jak vzorně je tu o děti pod vedením paní ředitelky postaráno,“ konstatoval Petr Fiala. Ředitelka dětského domova Eva Valentová náměstka seznámila s dalšími plány, zejména s potřebou obnovy střechy, dětského hřiště a cest v okolí domova. „Prohlédl jsem si domov zvenčí i zevnitř a musím dát paní ředitelce za pravdu. Je třeba v blízké době investovat do nejbližšího okolí domova. Děti chodí blátem, blátivé cákance jsou patrné na nové fasádě, nejbližší okolí domova prostě potřebuje úpravy, které tomu zabrání. Zatím je tu jen uježděná hlína, což samozřejmě není stav, s nímž bychom se jako správci objektu spokojili,“ řekl mimo jiné zástupce kraje.

Náměstek hejtmana také ředitelku Valentovou seznámil s novými možnostmi, jak pro dětský domov zajistit finační prostředky z Evropské unie. Upozornil ji na projekt „Monitorovací informační systém samosprávy (MISS), který je Ústeckým krajem realizován pro nové plánovací období Evropské unie 2007 – 2013. „MISS poslouží právě zařízením tohoto typu, je určen pro krajské příspěvkové organizace a jednotlivé odbory krajského úřadu, zjednoduší a zpřístupní možnost podávání projektů v rámci strukturálních fondů EU či jiných dotačních programů v příštích letech. Díky MISS se pro jednotlivé příspěvkové organizace, ať už střední školy, nemocnice, ústavy sociální péče nebo správu a údržbu silnic zpřehlední práce s přípravou projektů i proces jejich schvalování a realizace. Zájemci budou moci snáze komunikovat s pracovníky odboru evropských projektů krajského úřadu, kteří jim se získáváním evropských peněz pomohou - žadatel zapíše projektový záměr do formuláře v počítači a počká na odpověď prostřednictvím mailu. Nejsou na něj kladeny žádné zvýšené nároky v administrativě nebo odbornosti. Veškerá komunikace s odborem evropských projektů, který bude zajišťovat odbornou část projektu, už bude probíhat elektronicky,“ popsal projekt Petr Fiala. MISS napomůže uživatelům při vyhledávání finančních podpor pro jejich projektové záměry, podpoří schvalovací proces projektových žádostí a pomůže vybrat podle charakteru projektu vhodný dotační zdroj, ať už z evropských nebo národních finančních zdrojů. „Získáme také lepší celkový přehled o projektových záměrech našich příspěvkových organizací a budeme moci účinněji rozhodovat o spolufinancování z krajského rozpočtu,“ vysvětlil závěrem náměstek hejtmana Petr Fiala.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala: Dětskému domovu Tuchlov pomůže krajský projekt MISS

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.11.2006 / 22.11.2006 | Zveřejnit od-do: 21.11.2006-21.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém