Orientační nabídka


 

Petr Fiala je rád, že lékaři dostali k práci supermoderní vybavení

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala je rád, že lékaři dostali k práci supermoderní  vybavení
Dva nové operační stoly, na ortopedickém oddělení a gynekologicko porodním oddělení teplické nemocnice, již slouží svému účelu. Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala se dnes zúčastnil malé slavnosti, kdy se vedení nemocnice se novým supermoderním vybavením pochlubilo novinářům.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. 7. 2007

Petr Fiala je rád, že lékaři dostali k práci supermoderní  vybavení

Dva nové operační stoly, na ortopedickém oddělení a gynekologicko porodním oddělení teplické nemocnice, již slouží svému účelu. Náměstek hejtmana  Ústeckého kraje Petr Fiala se dnes zúčastnil malé slavnosti, kdy se vedení nemocnice se novým supermoderním vybavením pochlubilo novinářům. Ředitel nemocnice Robert Pelíšek spolu s lékaři poděkovali zástupci kraje za podporu, díky níž si zdravotnické zařízení v posledních letech pořídilo některá důležitá moderní vybavení.

   „Jsem osobně rád, že se situace zlepšila, už nejme s novými  investicemi na tom tak, jako v nedávné minulosti. Lékaři si už opravdu zasloužili, aby ke své náročné práci měli moderní vybavení a ne takové, jehož éra dávno skončila. Kupříkladu operační stůl, na němž lékaři doposud pracovali na ortopedii, si nemocnice pořídila v šedesátých letech,“ uvedl námětek hejtmana. Robert Pelíšek informoval přítomné, že nový operační stůl stál téměř dva miliony korun. Jeho přednosti ohodnotil také primář oddělení Jozef Garnek: „Je s ním velice snadná manipulace,  je to stůl, který je mobilní a navíc  starý nebyl vybavený takovým příslušenstvím. Je to výborný stůl,“ ohodnotil stručně novou investici primář.

   Petr Fiala dodal, že už vloni si příspěvková organizace Ústeckého kraje pořídila nové operační stoly na chirurgii. „Jak se to daří? Ta filozofie je vcelku jednoduchá. V radě kraje jsme odsouhlasili, že při prodeji zbytného majetku nemocnic půjde 70% výtěžku zpátky do  pokladen nemocnic. Nikoliv kraje. Teplická nemocnice si díky této politice přišla už k 9 milionům. A zdá se, že to nebudou peníze poslední. Před prodejem je i bývalá budova KSČ, vypadá to na dalších 6,5 milionů korun,“ upřesnil zástupce kraje. Druhý operační stůl předvedli lékaři na gynekologicko porodnickém oddělení. Jeho pořizovací cena, včetně osvětlovacího tělesa, je milion korun. „Tento stůl je slušný standard, ale rozhodně lepší než ten stávající,“ přiznal primář oddělení Michal Šoltés.   

Náměstek hejtmana Petr Fiala na závěr poděkoval všem lékařům i vedení nemocnice za trpělivost a vyslovil přesvědčení, že nové operační stoly se nejen lehce přemístí, ale budou skutečně jednou stát na uvažovaném centrálním pracovišti, tak, jak se o něm hovoří již od roku 1999. „Bohužel všechno je o penězích, ale já zůstávám optimistou,“ loučil se s personálem odborných pracovišť krajský politik.  

 

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 603 192 615

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Na porodním sále předvedl zástupce ředitele Robert Křivan Petru Fialovi dálkové ovládání stolu.
Na porodním sále předvedl zástupce ředitele Robert Křivan Petru Fialovi dálkové ovládání stolu.

Náměstek hejtmana si pod dohledem primáře ortopedie Jozefa Garneka nový stůl vyzkoušel...
Náměstek hejtmana si pod dohledem primáře ortopedie Jozefa Garneka nový stůl vyzkoušel...

Petr Fiala (vpravo) s ředitelem Nemocnice Teplice, příspěvkové organizace Ústeckého kraje Robertem Pelíškem.
Petr Fiala (vpravo) s ředitelem Nemocnice Teplice, příspěvkové organizace Ústeckého kraje Robertem Pelíškem.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.7.2007 / 20.7.2007 | Zveřejnit od-do: 20.7.2007-19.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém