Orientační nabídka


 

Petr Fiala jednal se starostou Háje u Duchova o situaci v autobusové dopravě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala jednal se starostou Háje u Duchova o situaci v autobusové dopravě
Ústecký kraj nemohl přistoupit na nemístné požadavky Dopravního podniku Ústeckého kraje. Tento dopravce porušil tím, že zastavil autobusovou dopravu v regionu na dvou třetinách linek zákon a nese plnou odpovědnost za vzniklou situaci. S tímto stanoviskem kraje seznámil během své návštěvy Háje u Duchova náměstek hejtmana Petr Fiala starostu obce Karla Drašnera.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.8.2006

 

Petr Fiala jednal se starostou Háje u Duchova o situaci v autobusové dopravě

 

Ústecký kraj nemohl přistoupit na nemístné požadavky Dopravního podniku Ústeckého kraje. Tento dopravce porušil tím, že zastavil autobusovou dopravu v regionu na dvou třetinách linek zákon a nese plnou odpovědnost za vzniklou situaci. S tímto stanoviskem kraje seznámil během své návštěvy Háje u Duchova náměstek hejtmana Petr Fiala starostu obce Karla Drašnera, zástupcem svazku obcí Mikroregion Stropník.  „Sešel jsem se s panem starostou, abych mu osobně vysvětlil celou situaci a informoval ho o aktuálním vývoji a probíhajících jednáních. Omluvil jsme se za potíže, které občanům způsobilo chování Dopravního podniku Ústeckého kraje, i když já osobně ani Ústecký kraj nebo jeho krajský úřad nemůžeme chování této soukromé společnosti, bývalého smluvního partnera našeho kraje, ovlivnit. Kraj si je vědom toho, že pro obce je výpadek autobusové dopravy obrovský problém. Snažíme se proto zástupce místních samospráv co možná nejpodrobněji informovat o vývoji situace a jednáních, která vedeme s novým dopravcem ČSAD Česká Lípa,“ uvedl Petr Fiala. Starosta Háje u Duchcova se zajímal především termín obnovení autobusových spojů a o další vývoj celé záležitosti. „Co nejrychlejší obnovení spojů je nezbytné, Ústecký kraj pro něj udělá vše co je v jeho silách,“ řekl Petr Fiala. Starosta Karel Drašner jeho návštěvu a informace, které mu náměstek hejtmana tlumočil, uvítal.

Situaci v autobusové dopravě v Ústeckém kraji bude věnováno i jednání Severočeského sdružení obcí, které je svoláno na krajský úřad na úterý 8. srpna.

 

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala jednal se starostou Háje u Duchova o situaci v autobusové dopravě

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.8.2006 / 2.8.2006 | Zveřejnit od-do: 2.8.2006-2.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém