Orientační nabídka


 

Petr Fiala jednal se zástupci Lékařského odborového klubu o budoucnosti krajského zdravotnictví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala jednal se zástupci Lékařského  odborového klubu o budoucnosti krajského zdravotnictví
O transformaci nemocnic zřizovaných Ústeckým krajem do odštěpných závodů společnosti Krajská zdravotní a.s. jednali představitelé kraje v čele s náměstkem hejtmana Ústeckého kraje Petrem Fialou. "Po dnešní schůzce jsem nabyl přesvědčení, že jak nám, představitelům krajské samosprávy, tak zástupcům Lékařského odborového klubu záleží na tom, aby nemocnice i po změně právní formy fungovaly co nejlépe."
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 24. 5. 2007

 

Petr Fiala jednal se zástupci Lékařského  odborového klubu o budoucnosti krajského zdravotnictví

 

O transformaci nemocnic zřizovaných Ústeckým krajem do odštěpných závodů společnosti Krajská zdravotní a.s. k 1. červenci 2007 jednali se zástupci LOK – SČL (Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů) z krajských nemocnic náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala, člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský, ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Tomáš Indra a Eduard Reichelt, ředitel Krajské zdravotní a.s.

Krajského koordinátora LOK – SČL Michala Hanauera zajímalo zajištění lékařské péče v nově organizovaných krajských zdravotních zařízeních po transformaci do akciové společnosti, jejímž jediným vlastníkem je Ústecký kraj. „Struktura zdravotních zařízení zůstává shodná, zdravotní péče je zajištěna délkou trvání smluv mezi poskytovateli zdravotní péče a zdravotními pojišťovnami. Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR (VZP) nám v minulém týdnu sdělila, že má zájem na převzetí rámcových smluv v objemu a struktuře, odpovídající závazkům, jenž mají uzavřeny krajské nemocnice pro tento rok. Objem a struktura zajištění lékařské péče pro další smluvní období, které může být zahájeno 1. lednem 2008, bude závislá na výběrových řízeních, jejichž vyhlášení můžeme očekávat na podzim tohoto roku. Nyní probíhají pracovní schůzky se zdravotními pojišťovnami a v současné době nelze říci, že bychom se přikláněli k variantě jedné smlouvy za celou Krajskou zdravotní nebo k smlouvám pojišťoven s jednotlivými odštěpnými závody. Naší snahou je dojednat pro zdravotnická zařízení v Krajské zdravotní takové smluvní vztahy, které budou pro naše organizace i pro jejich zaměstnance, od lékařů po obslužný personál, co nejvýhodnější. V současnosti je důležité, že pro naše nemocnice představují nejvýhodnější variantu stávající smlouvy, takže i po převedení krajských nemocnic pod Krajskou zdravotní v nemocnicích do 31. prosince tohoto roku k žádným změnám nedojde,“ přiblížil podrobnosti z jednání Petr Fiala.

            Schůzky, která byla přípravou na jednání dne 25. května v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, se za LOK – SČL vedle krajského koordinátora organizace Michala Hanauera zúčastnili Antonín Kabena (Ústecko), Jan Pouzar (Chomutovsko), Libor Kindl (Most) a Alexander Závěrka (Děčínsko). Jednání v Masarykově nemocnici Ústí nad Labem o budoucnosti poskytování zdravotní péče v Ústeckém kraji po transformaci krajem zřizovaných příspěvkových organizací do akciové společnosti Krajská zdravotní a.s. se vedle představitelů Ústeckého kraje, Krajské zdravotní a.s., LOK – SČL zúčastní také představitelé Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče. „Po dnešní schůzce jsem nabyl přesvědčení, že jak nám, představitelům krajské samosprávy, tak zástupcům lékařského odborového klubu záleží na tom, aby nemocnice i po změně právní formy fungovaly co nejlépe. Doufám, že v obdobném duchu proběhne i zítřejší jednání,“ konstatoval Petr Fiala. 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Dalšími účastníky schůzky byli (zleva) Alexander Závěrka, Eduard Reichelt, Tomáš Indra a Petr Fiala
Dalšími účastníky schůzky byli (zleva) Alexander Závěrka, Eduard Reichelt, Tomáš Indra a Petr Fiala

Jednání se zůčastnili (zleva) Vladimír Záhorský, Michal Hanauer, Antonín Kabena, Jan Pouzar a v čele stolu Libor Kindl
Jednání se zůčastnili (zleva) Vladimír Záhorský, Michal Hanauer, Antonín Kabena, Jan Pouzar a v čele stolu Libor Kindl

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.5.2007 / 24.5.2007 | Zveřejnit od-do: 24.5.2007-24.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém