Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Podporujeme rozvoj krajských nemocnic

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Podporujeme rozvoj krajských nemocnic
Petr Fiala v nemocnici uvedl do funkce nového náměstka pro provoz, Jaromíra Pospíšila, který je mimo jiné i členem krajského zastupitelstva. Navštívili spolu Neurologické oddělení, s jehož primářem Jaroslavem Pejšou a s lékařkou Martou Vachovou hovořili o RS centru, které se při neurologickém oddělení zabývá ošetřováním pacientů s roztroušenou sklerózou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.9.2006

 

Petr Fiala: Podporujeme rozvoj krajských nemocnic

 

Návštěvu Nemocnice v Teplicích, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, absolvoval 4. září náměstek hejtmana Petr Fiala. Přivezl dětem, hospitalizovaným na dětském oddělení, drobné dárky a prohlédl si tzv. babysenzor značky APNOE, hlídač dechové frekvence kojenců, zakoupený ze sponzorských příspěvků, které náměstek nemocnici pravidelně věnuje ze svých prostředků. „Hovořili jsme s ředitelem nemocnice Robertem Pelíškem také o školní výuce, kterou do nemocnic zavedl školský zákon. Podle mého názoru není třeba děti, léčené z akutních a mnohdy bolestivých potíží, zatěžovat klasickou výukou. Naším záměrem je, aby zde dětští pacienti v průběhu hospitalizace trávili čas spíše hrami v zařízeních, která bych přirovnal ke školní družině. Školní výuka ve zdravotnických zařízeních má podle mne smysl spíše na dětských klinikách, při dlouhodobých hospitalizacích, ale ne v nemocnicích, kde jsou děti akutně ošetřovány a po několika dnech odcházejí domů,“ uvedl.

             Náměstek hejtmana si dále prohlédl ortopedické operační sály, které prošly základní údržbou a malováním. „Ortopedi zde budou pracovat jen do doby, než se podaří v nemocnici postavit nové operační sály. Proto musí ještě nějaký čas operovat se zastaralým vybavením. Nové bude nakupováno jako součást stamilionové investice do nových operačních sálů, na niž máme stavební povolení od roku 2002. Bohužel nám ale zákon o převodu nemocnic na neziskové organizace znemožnil shromáždění finančních příspěvků na tuto stavbu, nemůžeme prodat zbytný majetek nemocnice a získat tak k financování nových operačních sálů téměř pětinu potřebné částky,“ vysvětlil Petr Fiala. Jedná se o více než 23 milionů korun. Nemocnice by je mohla získat prodejem objektu bývalého sídla VZP v Teplicích, který nevyužívá ke své činnosti.

            Petr Fiala v nemocnici uvedl do funkce nového náměstka pro provoz, Jaromíra Pospíšila, který je mimo jiné i členem krajského zastupitelstva. Navštívili spolu Neurologické oddělení, s jehož primářem Jaroslavem Pejšou a s lékařkou Martou Vachovou hovořili o RS centru, které se při neurologickém oddělení zabývá ošetřováním pacientů s roztroušenou sklerózou. „Činnost RS centra, které slouží nejen pacientům z našeho kraje, ale dojíždějí sem také pacienti z Plzeňska, Karlovarska a Liberecka, je ohrožena nižšími úhradami za léky, stanovenými poslední lékovou vyhláškou. RS Centrum má v současné době přes padesát pacentů, z nichž devětatřicet je u VZP a na léčbu každého z nich teplická nemocnice ze svých prostředků doplácí za šest měsíců  35 tisíc korun. Jednal jsem o této situaci, nešťastné pro nemocnici i pro pacienty s touto těžkou diagnózou, s ředitelem pobočky VZP pro Ústecký a Karlovarský kraj Janem Christophem,“ konstatoval Petr Fiala.

 

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Petr Fiala: Podporujeme rozvoj krajských nemocnic

Petr Fiala: Podporujeme rozvoj krajských nemocnic

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.9.2006 / 6.9.2006 | Zveřejnit od-do: 6.9.2006-6.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém