Orientační nabídka


 

Petr Fiala přijal prezidenta Svazu pacientů ČR Luboše Olejára

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala přijal prezidenta Svazu pacientů ČR Luboše Olejára
Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala přijal delegaci Svazu pacientů ČR, vedenou jeho prezidentem Lubošem Olejárem, který mu předal petici, pod níž se podepsalo 3 888 obyvatel Mostecka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13.4.207

 

Petr Fiala přijal prezidenta Svazu pacientů ČR Luboše Olejára

 

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala přijal delegaci Svazu pacientů ČR, vedenou jeho prezidentem Lubošem Olejárem, který mu předal petici, pod níž se podepsalo 3 888 obyvatel Mostecka. Jak se vyjádřil prezident svazu pacientů chtějí tímto krokem dát zřizovateli Nemocnice v Mostě, Ústeckému kraji, najevo nespokojenost  s poskytovanou zdravotní péčí v uvedeném zařízení. Podle slov Luboše Olejára i členů petičního výboru, kteří jej do úřadu doprovodili, působí současná situace  u obyvatel mostecké spádové oblasti neklid a nervozitu.

   „S obsahem petice se teprve podrobně seznámím, ale s určitostí konstatuji, že s ní bude odpovědně naloženo. Bude se jí zabývat odbor sociálních věcí a zdravotnictví a také odbor kontroly Krajského úřadu Ústeckého kraje. Nemyslím, že je třeba zvlášť zdůrazňovat, že se o obsah petice bude zajímat také politické vedení kraje. Máme stejný a pochopitelný zájem na tom, aby problémy, které lidé z Mostecka cítí, a mám na mysli také zdravotnický personál nemocnice, byly co nejrychleji vyřešeny, aby se občané necítili jakkoliv znejišťováni a celá situace se uklidnila. Emoce je třeba  skutečně zklidnit a řešit věci racionálně, ale přitom spravedlivě, “ řekl v úvodu náměstek hejtmana. Seznámil účastníky se zásadními změnami, které zdravotnictví v Ústeckém kraji  čeká. “Změna spočívá ve sloučení krajských nemocnic do jedné akciové společnosti, Krajské zdravotní a.s. Půjde o změnu právní formy, přičemž výhradním majitelem akcií zůstane Ústecký kraj. Transformací chceme docílit především podstatné zlepšení řízení nemocnic, jejich hospodaření při zvýšení úrovně a zlepšení dostupnosti zdravotní péče pro obyvatelstvo našeho regionu. Vymezené cíle jsou vysoce aktuální,  a to zcela koresponduje i s tím, s čím jste se na Ústecký kraj dnes obrátili,“ řekl Petr Fiala. Podtrhl zájem kraje s uváděnou transformací nemocnic odstranit veškeré dosavadní negativní dopady na úroveň poskytované zdravotní péče jako celku. „Máme mimořádný zájem na tom, aby odborný a erudovaný personál, ať lékaři či sestry, ve svých nemocnicích zůstávali, aby kolapsové stavy jakéhokoliv druhu nečeřily hladinu veřejného mínění, aby nemocní se svěřovali do péče odborníků bez obav, aby nemocnice prostě nebyly strašákem, ale naopak zařízením, kde se lidem skutečně navrací zdraví. Ústecký kraj získal od státu danajský dar - když přebíral nemocnice, byla tato zařízení , mírně řečeno, ve špatném stavu. Jen škarohlídi a pesimisté nespravedlivě tvrdí, že se nic nezměnilo. Není to pravda,“ konstatoval náměstek hejtmana. Luboše Olejára a členy petičního výboru zevrubně seznámil se současným stavem krajského zdravotnictví a především jeho vizemi. V řadě projednávaných témat se po té zástupci kraje s představiteli Svazu pacientů ČR mohli shodnout.

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Luboš Olejár (vlevo) předal petici náměstku hejtmana Petru Fialovi.
Luboš Olejár (vlevo) předal petici náměstku hejtmana Petru Fialovi.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.4.2007 / 13.4.2007 | Zveřejnit od-do: 13.4.2007-13.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém