Orientační nabídka


 

Petr Fiala: Ústecký kraj se bude ucházet o další norské peníze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala: Ústecký kraj se bude ucházet o další norské peníze
Ústecký kraj připravuje další dva projekty, které se budou ucházet o dotace z finančního mechanismu EHP/Norsko. "Na základě rozhodnutí krajské rady odbor evropských projektů krajského úřadu připravil další projekt související s rekonstrukcí zámku Nový Hrad v Jimlín.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.10.2006

Petr Fiala: Ústecký kraj se bude ucházet o další norské peníze

 

Ústecký kraj připravuje další dva projekty, které se budou ucházet o dotace z finančního mechanismu EHP/Norsko. „Na základě rozhodnutí krajské rady odbor evropských projektů krajského úřadu připravil další projekt související s rekonstrukcí zámku Nový Hrad v Jimlín. Tentokrát půjde o opravy severního křídla a věže a restaurování záklopových stropů východního křídla zámku Nový Hrad v Jimlíně. Druhým projektem, se kterým se kraj bude ucházet o peníze z tohoto finančního mechanismu, bude projekt revitalizace dětských hřišť a vybavení ve školách a školských zařízeních v Ústeckém kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala.

            Projekt obnovy severního křídla a věže a restaurování záklopových stropů východního křídla zámku Nový Hrad v Jimlíně, který je v majetku Ústeckého kraje, úzce souvisí s celkovou obnovou areálu zámku. Celkem by si rekonstrukce, které by v rámci tohoto projektu proběhly, vyžádaly investici 10,35 milionů korun, přičemž 85 procent, tedy 8,8 milionů korun, z této částky by chtěl kraj získat z finančního mechanismu. „Bude to již druhý projekt související se zámkem Jimlín. Na první, který kraj podal přibližně před rokem, jsme získali z finančního mechanizmu 7,6 milionů korun. Tyto prostředky budou použity na opravu východního křídla zámku a jednoho z unikátních záklopových stropů,“ připomíná Petr Fiala.

            Druhým připravovaným projektem, se kterým se bude kraj ucházet o dotaci z finančního mechanismu EHP/Norsko je „Revitalizace dětských hřišť a vybavení ve školách a školských zařízeních v Ústeckém kraji“. „Z našeho členství Evropské unii vyplývá nutnost dodržovat řadu evropských norem, mimo jiné i těch, které se týkají dětských hřišť.  V rámci projektu bychom proto chtěli rekonstruovat dětská hřiště ve školách a školských zařízeních Ústeckého kraje,“ řekl Petr Fiala.      Do projektu by mělo být zařazeno 12 krajských příspěvkových organizací, například dětských domovů či speciálních základních škol. „Pokud projekt uspěje a podaří se nám jeho prostřednictvím na norské peníze  dosáhnout, dočkají se nového hřiště například děti ze Základní školy praktické v Bílině, v mosteckém dětském domově nebo v logopedické základní škole v Měcholupech,“ přiblížil projekt Petr Fiala. Náklady na rekonstrukci a modernizaci hřišť jsou vyčísleny na přibližně 12 milionů korun, 1,8 milionu z této částky by měl hradit Ústecký kraj. „Způsob realizace modernizace a vybavení dětských hřišť s podporou Finančního mechanismu EHP/Norska je, vzhledem k finanční náročnosti projektu, nejvýhodnější možnou alternativou. Bez této podpory by projekt musel být realizován v delším časovém intervalu a velmi pravděpodobně pouze v omezeném rozsahu. I když schvalování dotací z tohoto finančního zdroje není jednoduché a zájem o norské peníze je v České republice velký, doufám, že naše projekty v silné konkurenci obstojí a že se nám další dotace podaří získat,“ uzavírá Petr Fiala.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 23.10.2006 / 23.10.2006 | Zveřejnit od-do: 23.10.2006-23.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém