Orientační nabídka


 

Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici
Dárky a potřeby do školy přivezl dětem v Nemocnici Teplice, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala, který si návštěvu dětských pacientů vybral symbolicky v den zahájení školního roku 2005/2006. "Jsou tu děti, které dnes do školy nemohou. Proto jsme dnes přišli za nimi sem na oddělení."
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 9. 2005

 

Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici

 

Dárky a také potřeby do školy přivezl dnes (1. září 2005) dětem v Nemocnici Teplice, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala, který si návštěvu dětských pacientů vybral symbolicky v den zahájení školního roku 2005/2006. „Jsou tu děti, které dnes do školy nemohou a chtěl jsem, aby i ony měly důvod prožít tento den jako neobyčejný, kdy něco pěkného začíná. Proto, jsme dnes přišli za nimi sem na oddělení, když ony nemohou do školy.“  

            Náměstek hejtmana také na místě podepsal s ředitelem Nemocnice Teplice Robertem Pelíškem dohodu, v níž se zavázal k sponzoringu dětského oddělení měsíčním příspěvkem ve výši 1500 korun. „To je výše mé měsíční odměny za činnost v Dozorčí radě Všeobecné zdravotní pojišťovny. Rozhodl jsem se, že tuto částku budu převádět dětskému oddělení teplické nemocnice po celou dobu, kdy budu členem tohoto orgánu a budu tuto odměnu pobírat. S vedením nemocnice jsme se dohodli, že pro dětské oddělení bude z příspěvku pořízen kvalitní inhalátor, jeho pořizovací cena je kolem 25 tisíc korun. Pokud vím, tak tu mají jen jeden kvalitní přístroj a to je málo,“ přiblížil své rozhodnutí Petr Fiala.

            V rozhovoru s ředitelem nemocnice a primářem dětského oddělení MUDr.Jaroslavem Procházkou náměstek hejtmana připomněl, že Ústecký kraj v současné době vnímá potřebu nemocnic v obnově lékařského vybavení a v pořizování nového. Vysvětlil, že v krajském rozpočtu je na tyto nákupy vyčleněno 150 milionů korun. Jsou čerpány podle investičních priorit, které stanovila krajská rada po dohodě s řediteli nemocnic. „Z těchto peněz jsou hrazeny desítky rekonstrukcí, jak budov tak i výtahů nebo stravovacích provozů. Čerpány už byly také na stěhování očního oddělení a stomatochirurgie ústecké Masarykovy nemocnice nebo nákupy drahých přístrojů, například centrálního tomografu pro teplickou nemocnici. Z celkových 150 milionů korun bylo našimi organizacemi k 30. červnu letošního roku vyčerpáno 26,9 milionů korun,“ objasnil Petr Fiala.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici

Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici

Petr Fiala zahájil školní rok mezi dětmi v teplické nemocnici

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.9.2005 / 1.9.2005 | Zveřejnit od-do: 1.9.2005-1.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém