Orientační nabídka


 

Po vichřici se objevují další škody

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Po vichřici se objevují další škody
Ústecký kraj a jeho krajský úřad pokračují ve vyčíslování škod na majetku, způsobeném větrnou bouří v noci z pátku 29.července na sobotu 30. července 2005. V současné době je už většina vzniklých pojistných událostí řešena Českou Pojišťovnou, u níž je majetek ve správě Ústeckého kraje pojištěn.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2. 8. 2005

 

Po vichřici se objevují další škody

 

Ústecký kraj a jeho krajský úřad pokračují ve vyčíslování škod na majetku, způsobeném větrnou bouří v noci z pátku 29.července na sobotu 30. července 2005. V současné době je už většina vzniklých pojistných událostí řešena Českou Pojišťovnou, u níž je majetek ve správě Ústeckého kraje pojištěn.

Poškození touto přírodní událostí ohlásily vedle Masarykovy Nemocnice Ústí nad Labem a Nemocnice Most také Nemocnice Chomutov a Nemocnice Děčín. S výjimkou ústecké Masarykovy nemocnice, která už od pondělních odpoledních hodin zajišťuje všechny zdravotnické služby v plném rozsahu, ale tato zdravotnická zařízení nebudou uplatňovat náhradu škod u pojišťovny, protože nedosahují výše stanovené spoluúčasti. Oproti tomu poškození v Masarykově Nemocnici Ústí nad Labem označilo její vedení jako značná. Mimo jiné zde vichřice a prudký liják poškodily vnitřní prostory Atria – Akutního příjmu včetně lůžkové části a dále část RDG oddělení. Vichřice a voda způsobily v této nemocnici škody na celkem šesti budovách, nevyjímaje areál nemocnice.

Významně byla poškozena také střecha budovy SOU Trmice, příspěvkové organizace Ústeckého kraje. „Povolil jsem odboru školství, aby opravu v rozsahu přibližně půl milionu korun okamžitě hradil z rozpočtové rezervy svého odboru, než bude uzavřeno jednání s pojišťovnou. Už ani ne za měsíc máme prvního září a začátek školního roku a škola musí být v pořádku,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. K dalším objemnějším škodám došlo na objektu Gymnázia v Jateční ulici v Ústí nad Labem, méně významná poškození jsou hlášeny například z Domova dětí a mládeže v Duchcově.

Vyčíslení celkových škod po vichřici neuzavřela ani Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. Vedle mimořádných finančních výdajů na okamžité zprovoznění silnic, kde provozu překážely polomy přeražených stromů a větví, byly na mnoha místech poškozena svodidla a dopravní značení. Škodu přesahující sto tisíc korun nahlásilo středisko Správy a údržby silnic v Lounech, kde vichřice rovněž poškodila střechu a liják způsobil částečné vytopení objektu. 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Po vichřici se objevují další škody

Po vichřici se objevují další škody

Po vichřici se objevují další škody

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.8.2005 / 3.8.2005 | Zveřejnit od-do: 3.8.2005-3.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém