Orientační nabídka


 

Poděkování hejtmana Jiřího Šulce za nabídky pomoci pro zajištění autobusové dopravy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Poděkování hejtmana Jiřího Šulce za nabídky pomoci pro zajištění autobusové dopravy
Hejtman Jiří Šulc děkuje všem, kteří nabídli Ústeckému kraji pomoc při obnovení autobusové dopravy.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7.8.2006

 

Poděkování hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce za nabídky pomoci pro zajištění autobusové dopravy v Ústeckém kraji

 

Vážení přátelé,

 

autobusová doprava byla po krizi, vyvolané dominantním dopravcem, v Ústeckém kraji v pátek večer obnovena. Dopravní podnik Ústeckého kraje obnovil provoz svých spojů, zastavených 1. srpna v celém rozsahu. Učinil tak nejen pod tlakem veřejného mínění a ale také v důsledku toho, že kraj začal, ve spolupráci s ostatními dopravci, obnovovat provoz na zastavených spojích.

K obnově provozu mohl kraj přistoupit i díky tomu, že dostal celou řadu nabídek pomoci a to  právě i od Vás. Patříte mezi ty, kteří v době krize nabídli občanům Ústeckého kraje, postaveným majoritním dopravcem do pozice rukojmích, pomoc a za tento vzácný a cenný postoj bych chtěl hluboce poděkovat. Solidarita a ochota pomáhat jsou věci, kterých si velmi cením a těší mne, že se v naší republice našlo dost lidí, kteří pochopili situaci, ve které se náš kraj bez vlastního zavinění ocitl. Ukázalo se, že i přes všeobecně panující obecné teze o lhostejnosti a nezájmu se najde dost těch, kteří jsou ochotni nabídnout tolik potřebnou pomocnou ruku.

I když v tuto chvíli Ústecký kraj Vaší pomoci nevyužije, rozhodně se jí definitivně nezříká a prosím Vás, abyste prostředky, které jste nabídli našemu kraji takříkajíc „drželi v pohotovosti“. Poslední týdny nám ukázaly, že na sliby Dopravního podniku Ústeckého kraje se rozhodně nemůžeme spoléhat. Krátce po té, co byl provoz na autobusových linkách v našem kraji obnoven, totiž dopravce opět pohrozil jejich zastavením. Není tedy vyloučeno, že Vás odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje v dohledné době kontaktuje a požádá Vás o pomoc při zajištění veřejné autobusové dopravy v našem kraji.

Jménem svým, tak i jménem občanů našeho kraje Vám děkuji za Vaši nabídku pomoci a solidární postoj a přeji Vám do budoucna mnoho úspěchů.

 

 

Jiří Šulc

hejtman Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.8.2006 / 7.8.2006 | Zveřejnit od-do: 7.8.2006-7.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém