Orientační nabídka


 

Podle hejtmana Šulce mezi Čechy a Němci zůstávají umělé bariéry

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Šulc: Mezi Čechy a Němci zůstávají umělé bariéry

Tisková zpráva ze dne 6. března 2003

            Zemský rada okresu Střední Krušnohoří v sousedním Sasku Albrecht Kohlsdorf s doprovodem dnes (čtvrtek 6.3.2003) navštívil Ústecký kraj. Společného jednání se kromě hejtmana Jiřího Šulce zúčastnili také 2. náměstek hejtmana Pavel Tošovský a zastupitel Otto Neubauer. Albrecht Kohlsdorf přijel informovat o možnostech přeshraniční spolupráce. Ta by se podle něj například mohla orientovat na společné česko-německé tržnice produktů vyráběných v příhraniční, zejména venkovského charakteru. „Vede nás k tomu situace v krušnohorském pohraniční - za poslední čtyři roky odsud lidé houfně odcházejí,“ uvedl A. Kohlsdorf. Česká strana by mohla pomoci nejenom s odbytem výrobků a dalších produktů, ale také se získáním financí ze zdrojů  Evropské unie.

            Podle názoru hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce však rozvoji přirozených česko-německých vztahů brání bariéry v podobě hraničních závor, které automaticky nezmizí se vstupem ČR do EU. „Kvůli schengenským dohodám bude ještě dalších pár let administrativní hranice mezi Čechy a Němci. Protože i my na české straně Krušných hor cítíme obdobné problémy, chceme pomoci alespoň předáním kontaktů a zorganizováním společného semináře pro podnikatele,“ dodal J. Šulc.

            Německá strana také v Ústí nad Labem představila projekt Agenda21 e. V.,  který podpořil také Svaz českých podnikatelů v EU. Ten právě souvisí s tématem společného jednání, zaměřuje se totiž na výměnu zkušeností, vzájemná setkávání a především přeshraniční aktivity tak, aby pokračoval rozvoj venkova i spolupráce mezi obcemi.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.3.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 6.3.2003-6.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém