Orientační nabídka


 

Podpisy pro budoucnost

001
Na Střední škole stavební a technické v Ústí nad Labem podepsali žáci prvních ročníků oborů Tesař a Strojní mechanik smlouvy se společností Metrostav. Ze slavnostního aktu plynou nejen výhody, ale také povinnosti, které řemeslníkům zajistí zaručené pracovní uplatnění po ukončení studia.
Tisková zpráva ze 13. února 2013
 

 
 

Výhody, které plynou z uzavřených dohod, jsou ve středním odborném školství zcela výjimečnou záležitostí a přinášejí všem stranám výchovně-vzdělávacího systému (rodičům, žákům, škole, zaměstnavateli a zřizovateli) unikátní podporu - od stipendií a hrazení všech nákladů studia včetně poskytnutí nadstandardního vybavení až po jistotu dobře placeného zaměstnání po zdárném ukončení školy. Smlouvu se společností Metrostav, která si vhodné uchazeče vybírala půl roku, podepsalo celkem 10 žáků společně se svými rodiči.

 

Střední škola stavební a technická je jedinou střední školou v Ústeckém kraji, která navázala tak významnou spolupráci a výsledky za poslední čtyři roky inspirovaly i další instituce. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR na základě dobré praxe uvažuje o zrealizování myšlenky duálního školství, které by ústecká škola spolu s dalšími dvěma (v Praze a v Brně) vyzkoušela v rámci pilotního projektu.

 

Celou akci svou přítomností podpořili Ing. Štěpán Harašta, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje, a Ing. Dagmar Waicová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Zastupitelstva Ústeckého kraje.

 

„Vysoce si vážíme této stálé podpory ze strany zřizovatele, se kterým máme přímo čítankové vztahy. Společně tak úspěšně postupujeme do dalších úrovní zkvalitňování výchovně-vzdělávací praxe,“ zhodnotil návštěvu ředitel této Páteřní školy Ústeckého kraje PhDr. Mgr. Vítězslav Štefl, Ph.D.

 

foto: Ing. Patrick Gurský

01
Slavnostního aktu se zúčastnili (zleva): Zdena Zavoralová z personálního oddělení pro žáky a garant programu Metrostav na škole, za Ústecký kraj Dagmar Waicová, supervizor chodu projektu a specialista personálního oddělení Metrostavu Pavel Šplíchal, hned vedle něj stojí ředitel školy Vítězslav Štefl a za krajský úřad Štěpán Harašta.

01

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 13.2.2013 / 13.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém