Orientační nabídka


 

Podpořte regionální zemědělství - vyhlášení soutěže o nejlepší potravinářský výrobek kraje

vv
Ve středu dne 16. května slavil svůj svátek Přemysl. Pro zemědělce v Ústeckém kraji je to též tradiční příležitost k setkání u památníku Přemysla Oráče ve Stadicích. Za Ústecký kraj se setkání zúčastnil náměstek hejtmanky Arno Fišera.
 

 
 

„Každoročně zde uctíváme nejen památku zakladatele české státnosti, ale od roku 2008 zde vyhlašujeme soutěž pro všechny výrobce potravinářských a zemědělských produktů s příznačným názvem O nejlepší potravinářská výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče,“ uvedl při setkání zemědělců náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera.

Na tomto setkání, které organizuje kraj spolu s Krajskou agrární komorou, se rovněž prezentovaly střední školy se zaměřením na potravinářství, zemědělství a lesnictví.

Soutěž o regionální potravinářský výrobek je vyhlášena v devíti kategoriích:  1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzenin; 2. Masné výrobky trvanlivé; 3. Sýry včetně tvarohu; 4. Mléčné výrobky ostatní; 5. Pekařské výrobky včetně těstovin; 6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek; 7. Alkoholické a nealkoholické nápoje; 8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo nezpracované formě; 9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

V každé kategorii budou vyhodnoceni tři soutěžící. Metodika včetně přihlášek do soutěže je prezentována na webu Krajského informačního střediska pro rozvoj venkova a zemědělství Ústeckého kraje – www.kisuk.cz. Po vyhodnocení přihlášených produktů se uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků soutěže při zahájení výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích dne  14. září. Soutěž O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče se uskutečňuje za finanční podpory Ústeckého kraje a pod záštitou hejtmanky Jany Vaňhové.

a
Náměstek hejtmanky Arno Fišera při vyhlašování soutěže o nejlepší regionální potravinu

p

l

u

af

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.5.2012 / 17.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém