Orientační nabídka


 

Pohybem a zábavou k novému vozidlu

Pohyb je pro seniory i zdravotně handicapované mnohdy velmi náročný. Tito lidé často potřebují pomoc druhých. Své o tom ví i lounský Svaz tělesně postižených, který v sobotu 2. října uspořádal na lounském výstavišti rodinný sportovně zábavný den Pohybem a zábavou podpořme seniory a zdravotně postižené. Tuto akci přišli osobně podpořit také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a místostarosta Loun Milan Rychtařík. Jejím vrcholem bylo předání nového sociálního automobilu Svazu tělesně postižených Louny (STP Louny).
Tisková zpráva ze dne 4. října 2021
senior taxi
 

 
 
STP Louny již od roku 2008 provozuje službu Senior taxi pro seniory a lidi se zdravotním postižením. Nový automobil bude sloužit právě tomuto účelu. Za zvýhodněné jízdné jej budou moci senioři, osoby zdravotně handicapované či rodiče zdravotně postižených dětí využívat například k cestám k lékaři či do obchodu. Sociální vozidlo za zhruba půl miliónu korun se pořídilo z finančních prostředků Ústeckého kraje, města Louny, okolních obcí a darů řady firem.

Pořadatelé akce Pohybem a zábavou podpořme seniory a zdravotně postižené pro návštěvníky přichystali pestrý program. Na pořadu dne nechyběl lidový běh, různé soutěže, hry a diskotéka pro děti či ukázka hasičské techniky. Pro milovníky hudby byl přichystán koncert dlouholeté učitelky hudební výchovy Evy Kleinové či koncert Pěveckého sboru Harmonie. Na podporu služby Senior taxi probíhala také aukce obrazu, který namalovala Veronika Jiránková. Obraz byl vydražen za krásných 11 tisíc korun.

„Musím zdůraznit, že tato akce je nejen prospěšná, ale především svou povahou krásná a ušlechtilá. Pomáhá totiž druhým a nabízí svým návštěvníkům nejeden nevšední kulturní i sportovní zážitek. Ukazuje, že v našem kraji žijí lidé s velkým srdcem, kteří umí táhnout za jeden provaz a pomoci tam, kde je nejvíce potřeba. Důkazem toho je i sociální vozidlo pro STP Louny,“ sdělil hejtman Jan Schiller.

„Podpora tělesně postižených i seniorů je jednou z našich priorit, na kterou klademe velký důraz. Jsem nesmírně rád, že jsem se této akce mohl zúčastnit a podpořit tuto prospěšnou aktivitu. Vozidlo, které jsme měli tu čest předat, bude sloužit lidem, k nimž životní osud nebyl příznivý. Naším úkolem je, abychom tělesně postiženým lidem pomáhali, jak jen to jde," uvedl místostarosta Loun Milan Rychtařík.

lidový běh
Hejtman ÚK Jan Schiller a místostarosta Loun Milan Rychtařík (vpravo) odstartovali lidový běh

 

lidový běh
Účastník lidového běhu před cílem

 

senior taxi
Hejtman Jan Schiller (vpravo) i místostarosta Loun Milan Rychtařík pronesli k návštěvníkům akce pár vlídných slov

 

senior taxi
Auto značky Toyota bude sloužit jako Senior taxi

obraz
Na podporu služby Senior taxi probíhala aukce obrazu

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 4.10.2021 / 4.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém