Orientační nabídka


 

Povodňová komise Ústeckého kraje vyzývá obce k ostražitosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
"Povodňová komise vyzvala povodňové komise obcí s rozšířenou působností, aby neprodleně provedly povodňové prohlídky na drobných vodních tocích a v oblastech s nebezpečím ledových jevů. To se týká zejména horských oblastí Krušných hor," řekl Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8.3. 2005

 

Povodňová komise Ústeckého kraje vyzývá obce k ostražitosti

 

Na operativní schůzku k aktuální situaci dnes sezval členy povodňové komise Ústeckého kraje hejtman Jiří Šulc. „Informace o hrozbě povodní mne znepokojují, po zkušenostech z roku 2002 chci vědět v předstihu, na co máme být v kraji připraveni,“ řekl Jiří Šulc.

            Zástupci Povodí Labe a Povodí Ohře se shodli na tom, že situace není v tomto okamžiku dramatická a žádné katastrofální záplavy nehrozí, pokud nepřijdou nečekaně silné srážky. Vodní toky i přehradní nádrže jsou připraveny, prohrábky koryt dokončeny tak, aby koryta byla průchodná. Přesto se od úterý očekávají vzestupy hladin řek, které by však neměly mít povodňový charakter. V pondělí bude krajským úřadem nařízena mimořádná manipulace na vodním díle Nechranice. Předmětem nařízení manipulace je urychlené snížení vody v nádrži až o 1 m/den, v případě prognózy extrémního přítoku do nádrže. V této souvislosti byli vyzváni starostové Litoměřic, Roudnice nad Labem, Žatce, Chomutova, Loun a Lovosic o urychlené uplatnění připomínek (ve smyslu vodního zákona se mimořádné manipulace nařizují po projednání s dotčenými povodňovými orgány obcí s rozšířenou působností, jejichž správní obvody mohou být touto mimořádnou událostí ovlivněny).

Věřím, že pochopíte naléhavost situace a snahu zdejší úřadu učinit patření ke zvýšení povodňové ochrany právě na území obcí na toku Ohře, pod hrází VD Nechranice. Toto opatření je významné z hlediska protipovodňové prevence.

            „Povodňová komise vyzvala povodňové komise obcí s rozšířenou působností, aby neprodleně provedly povodňové prohlídky na drobných vodních tocích a v oblastech s nebezpečím ledových jevů. To se týká zejména horských oblastí Krušných hor,“ řekl Jiří Šulc. „Je důležité, aby koryta místních toků byla volná, aby v nich nebyl nanesený nepořádek. Je třeba být připraven na nebezpečí ledů či silných dešťových srážek,“ dodal hejtman. 

 

Připomínáme tísňové číslo Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje: 112.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 11.3.2005 / 11.3.2005 | Zveřejnit od-do: 11.3.2005-11.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém