Orientační nabídka


 

Pozvání na Veletrh komunitárních programů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Pozvání na Veletrh komunitárních programů
Ve čtvrtek 15. května se v konferenčním sále Krajského úřadu Ústeckého kraje uskuteční Veletrh komunitárních programů. Prezence přihlášených začíná v půl deváté, v 9.00 bude veletrh zahájen.
 

 
 

 

Tisková zpráva z 5. května 2008

Pozvání na Veletrh komunitárních programů

Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu a Eurocentrum  Ústí nad Labem, jež sídlí v přízemí krajského úřadu, vás spolu s partnery -Regionální rozvojovou agenturou Ústeckého kraje, Krajskou hospodářskou komorou Ústeckého kraje, Asistenčním centrem, a.s. a CEBRE – Českou podnikatelskou reprezentací při EU zvou na Veletrh komunitárních programů, který se bude konat ve čtvrtek 15. května 2008 od 8.30 hod v budově krajského úřadu v Ústí nad Labem.

     Cílem Veletrhu je představit návštěvníkům další možnosti získání finančních zdrojů na jejich projektové záměry, nabídnout kontakt na odborníky, na které se v této oblasti mohou obrátit, a poradit se na konkrétních příkladech, jak postupovat při přípravě a realizaci projektů v rámci komunitárních programů.

     Na veletrhu budou nejprve prezentovány organizace, které mohou zmiňovaným cílovým skupinám nabídnout odbornou pomoc při řešení mezinárodních projektů. Poté jednotliví národní koordinátoři z řad odborníků ze státní správy, občanských sdružení či dalších institucí představí vybrané komunitární programy, jmenovitě: Evropa pro občany, Kultura 2007, Progress, Life+, Daphne, Celoživotní učení, Mládež v akci, 7. Rámcový program EU pro výzkum, CIP – Rámcový program Konkurenceschopnost a inovace a eContentPlus. Paralelně s přednáškami v hlavním konferenčním sále v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje budou v jeho předsálí umístěny informační stánky s materiály k daným komunitárním programům a k dispozici budou též odborníci, kteří budou připraveni poskytnout individuální konzultace k vašim projektovým záměrům. Podrobnější informace k programu veletrhu naleznete v příloze této informace.

     V případě vašeho zájmu zúčastnit se tohoto veletrhu vyplňte, prosím, přiložený formulář a zašlete jej do Eurocentra Ústí nad Labem na e-mailovou adresu: eurocentrum.ul@seznam.cz

 

Připravila Markéta Pokorná, zástupce Ústeckého kraje v Bruselu

Krajský úřad Ústeckého kraje,

odbor Kancelář hejtmana

tel: +420 475 657 880

mobil: +420 737 354 513

e-mail 1: brusselsoffice@kr-ustecky.cz

e-mail 2: pokorna.m@kr-ustecky.cz 

www.kr-ustecky.cz

 

 

Co jsou to komunitární programy?

Komunitární programy jsou nástrojem Evropské unie, který má sloužit k prohlubování spolupráce a řešení společných problémů členských i kandidátských zemí EU v oblasti konkrétních politik Evropských společenství. Tyto programy jsou vždy víceleté a jsou financovány přímo z rozpočtu EU. Vedle operačních programů tak představují další z možností, jak získat finanční prostředky na aktivity v následujících oblastech:

·       vzdělání (např. Celoživotní učení, Mládež v akci, Evropa pro občany)

·       výzkum a technologický vývoj (např. 7. Rámcový program EU pro výzkum, Galileo)

·       podnikání (např. CIP – Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace)

·       životní prostředí (např. Life+, Forest Focus)

·       rozvoj dopravní a energetické infrastruktury (např. Marco Polo, TEN)

·       kultura (např. Kultura 2007, Media 2007, Euromed Heritage)

·       informační společnost (např. eContentPlus, Safer Internet Plus, i2010, IDABC)

·       ochrana spotřebitele (např. Zdraví a ochrana spotřebitele)

·       svoboda, bezpečí (např. Daphne, Nástroj rychlé reakce na připravenost na významná nebezpečí)

·       zdravotnictví a sociální věci (např. Progress, Veřejné zdraví)

·       a mnohé další (např. Solidarita a řízení migračních toků, Spolupráce EU-Čína v oblasti životního prostředí)

Komunitární programy jsou grantové programy, které poskytují neinvestiční podporu a spočívají v nadnárodní spolupráci subjektů z více členských států. Odpovědnost za provádění komunitárních programů nese ve většině případů Evropská komise. Pouze u vybraných programů (programy s nepřímým centralizovaným řízením nebo programy se sdíleným řízením) je část odpovědnosti přenesena i na vnitrostátní orgány. Skladba i obsah programů se průběžně modifikuje dle aktuálních priorit Společenství. Pro období let 2007 – 2013 navrhla Evropská komise vytvoření nové generace komunitárních programů, z nichž většina navazuje na programy úspěšně fungující ve stávajícím období.

 

Pozvání na Veletrh komunitárních programů

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 5.5.2008 / 6.5.2008 | Zveřejnit od-do: 5.5.2008-4.6.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém