Orientační nabídka


 

Představitelé společnosti Hitachi Home Electronics (Czech) na ústeckém hejtmanství

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Představitelé společnosti Hitachi Home Electronics (Czech) na ústeckém hejtmanství
Smlouvu o směně pozemků v průmyslové zóně Triangle, kterou schválilo již v červnu Zastupitelstvo Ústeckého kraje, podepsali dnes hejtman Jiří Šulc a John J.P. Conlon, jednatel Hitachi Home Electronics (Czech).
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 19. září 2007

Představitelé společnosti Hitachi Home Electronics (Czech) na ústeckém hejtmanství

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc přijal ve středu dva vysoké představitele společnosti Hitachi Home Electronics (Czech), s.r.o., a to generálního ředitele a jednatele společnosti Johna J.P. Conlona a výkonného ředitele této firmy, jímž je Atsushi Mitani.

            Jiří Šulc a John J. P. Conlon podepsali za přítomnosti náměstka hejtmana Petra Fialy a vedoucího odboru průmyslové zóny Triangle krajského úřadu Jana Sixty smlouvu o směně pozemků v zóně, jež je majetkem kraje. Japonský investor Hitachi, jak známo, už v zóně Triangle u Žatce vyrábí  televizory s LCD obrazovkami a do budoucna sem chystá umístit také své logistické centrum Hitachi Transport Systém. Osmnáct hektarů se díky směně tedy přemístí na výhodnější místo k už stojícím výrobním halám dvou sesterských společností, tedy IPS Alpha Technology Europe a továrny Hitachi. Ty obě bude HTS v budoucnu totiž obsluhovat.

            Pan John J.P. Conlon ocenil práci Ústeckého kraje při budování strategické průmyslové zóny Triangle, která patří k nejlépe vybaveným v celé Evropě a zdůraznil, že i díky tomu je Triangle atraktivním a přitažlivým místem i pro další významné investory. Rovněž poděkoval Jiřímu Šulcovi, Petru Fialovi i Janu Sixtovi za jejich osobní přínos na bezproblémové spolupráci kraje a japonské firmy Hitachi. Krajský hejtman informoval oba hosty o tom, že Ústecký kraj formou investic už prostavěl v zóně téměř 230 milionů korun, další stamiliony pak přidal stát. Rovněž hovořil o zkvalitňování dopravní infrastruktury v jejím okolí. „Vím, že japonské investory některé věci trápí, ale myslím si, že další posun přinese třeba chystaný provizorní kruhový objezd na křížení silnic I/27 a I/7, kde by v budoucnu měla být dokonce mimoúrovňová křižovatka. Ke zrychlení a zjednodušení dopravy přispěje i zvažované přemostění obcí Velemyšleves a Žiželice, snad do roku 2011, už brzké dokončení rychlostní komunikace R7 až na hraniční přechod v Hoře svatého Šebestiána a další stavby. A co hlavně: brzy bude naše země součástí Schengenského prostoru a tím se podstatně urychlí rozvoz zboží kamiony z Hitachi, z Trianglu, do Německa a dál do celé západní Evropy.“ Tolik slova hejtmana Jiřího Šulce těsně před podpisem zmíněné smlouvy o směně pozemků.

            Společnost Hitachi Home Electronics (Czech), s.r.o. vyrábí v současné době z komponentů sousední společnosti IPS Alpha (LCD displeje-monitory) denně celkem 150 televizorů, a to LCD i plazmových. Do konce roku přibudou i šedesáti palcové plazmové televizory a celková denní výroba přístrojů překročí číslo 500. Příští rok, s náběhem dalších výrobních linek, se tu má vyrábět až 50 000 televizorů měsíčně, což je téměř 1700 denně. Zatím je v závodě Hitachi v žatecké průmyslové zóně Triangle zaměstnáno osm desítek lidí, do konce roku se má jejich počet přiblížit čtyřem stovkám.

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací
Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem
tel. 475 657 742, 603 192 629
sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Díky smlouvě bude mít budoucí Hitachi Transport System pozemky hned vedle IPS Alpha a HHE(Cz).
Díky smlouvě bude mít budoucí Hitachi Transport System pozemky hned vedle IPS Alpha a HHE(Cz).

Oba zástupci společnosti Hitachi Home Electronics (Czech) při podpisu smlouvy.
Oba zástupci společnosti Hitachi Home Electronics (Czech) při podpisu smlouvy.

Jednání a podpisu smlouvy u hejtmana byli přítomni (zprava) Atsushi Mitani, John J.P. Conlon, Jan Sixta a Petr Fiala.
Jednání a podpisu smlouvy u hejtmana byli přítomni (zprava) Atsushi Mitani, John J.P. Conlon, Jan Sixta a Petr Fiala.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.9.2007 / 21.9.2007 | Zveřejnit od-do: 19.9.2007-18.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém