Orientační nabídka


 

Představitelé Ústeckého kraje povzbudili hendikepované soutěžící

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Představitelé Ústeckého kraje povzbudili  hendikepované soutěžící
Náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský byli čestnými hosty třetího ročníku Festivalu umělecké tvořivosti, který přivedl do Ústavu sociální péče v Háji u Duchova také další klienty z podobných zařízení z celé naší republiky.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  21.9. 2006

 

Představitelé Ústeckého kraje povzbudili  hendikepované soutěžící

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský byli čestnými hosty třetího ročníku Festivalu umělecké tvořivosti, který přivedl do Ústavu sociální péče v Háji u Duchova také další klienty z podobných zařízení z celé naší republiky.

   „Přijeli jsme se přesvědčit, že klienti v našem krajském zařízení se umí stejně dobře bavit jako ostatní lidé, že se chtějí radovat a ukázat dovednosti, kterým se v ústavu díky odbornému  a obětavému personálu naučili,“ říká náměstek hejtmana Ústeckého kraje. Dodal, že populární a bezkonkurenční hudební skupina  Hájští kohouti, sklízela obdiv a soutěžní body i tentokrát.  Na improvizovaném jevišti se jak nejlépe uměli  představili i další soutěžící, například v disko a aerobním tanci.

    „Přehlídka tohoto typu má nesmírný význam pro integraci našich klientů se zdravou populací, „zdůraznil představitel kraje. Dodal, že péče o hendikepované  spoluobčany patří k prioritám Ústeckého kraje. „Nesmíme zapomínat, že i takový člověk má touhu se prezentovat, chce se pochlubit co umí, ukázat čemu se naučil a chce se učit a  chce také vyniknout nad ostatní. Je to přirozené.  Jen k tomu potřebuje prostě  jiné podmínky.  Pečovat o tělesně nebo mentálně hendikepované je velice náročná  a záslužná práce. V hájském ústavu jsem se na vlastní oči přesvědčil, jak vypadá výsledek takové práce. Můj obdiv a uznání patří všem, zejména pak těm, kteří výborně své klienti připravili na Festival umělecké tvořivosti.  Vybrat nejlepší bylo velice  těžké, a tak se nedivím organizátorům, že se rozhodli, že hájského kohouta  si letos  z ústavu sociální péče odveze každý,“  říká Petr Fiala.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 21.9.2006 / 21.9.2006 | Zveřejnit od-do: 21.9.2006-21.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém