Orientační nabídka


 

Představitelé Ústeckého kraje se sešli se zástupci Knauf Insulation

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Představitelé Ústeckého kraje se sešli se zástupci Knauf Insulation
Zástupci továrny Knauf, kterou veřejnost obviňuje ze znečišťování ovzduší, seznámili radní kraje se svým pohledem na věc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16.7.2007

 

Představitelé Ústeckého kraje se sešli se zástupci Knauf Insulation

 

 

Zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka přijal ve své kanceláři ředitele krupského  závodu Knauf Insulation Jana Brázdu a Dominiquea Bossana, jednatele Knauf Insulation. Společného jednání se účastnil také radní pro zemědělství a životní prostředí Antonín Terber.

Knauf Insulation má továrnu v průmyslové zóně v Krupce u Teplic. V květnu 2006 tu zahájila zkušební provoz výroby izolace ze sklené vlny. Záhy po zahájení výroby se ale proti závodu zvedla vlna nevole ze strany obyvatel, kteří Knauf  nařkli ze znečišťování ovzduší v Krupce a okolí. V září 2006 sepsali členové později založeného sdružení „Zdraví pro Krupku“ proti firmě petici, kterou podepsalo 1100 lidí.

Podle managementu Knauf Insulation ale argumenty petentů neodpovídají skutečnosti. Jak řekl ředitel krupského závodu  Jan Brázda: „Řada informací o našem závodě je účelově zkreslená. Obáváme se poškození dobrého jména společnosti.“   Zástupci Knauf Insulation proto chtěli oba radní seznámit s okolnostmi výroby. Jak uvedli, krupská továrna je  v rámci celé společnosti Knauf  zatím hodnocena velmi pozitivně. Vybavení továrny je na vysoké technologické úrovni, která kromě kvalitních výrobků zaručuje i minimální možné ohrožení životního prostředí. Ředitel závodu Jan Brázda v souvislosti s tím oba radní seznámil s výsledky měření emisí, které si objednala firma. Zjištěné hodnoty se pohybovaly pod povolenými limity. Zástupci Knauf Insulation připomněli, že ke stejným závěrům došla i nezávislá měření, prováděná např. Českým hydrometeorologickým ústavem, autorizovanou laboratoří EMITEP a dalšími. Radní Antonín Terber v této souvislosti uvedl, že Ústecký kraj objednal další dvě měření, a to na žádost členů sdružení „Zdraví pro Krupku.“  S těmi se zástupci kraje sešli na začátku května.

 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

Radek Vonka, Jan Brázda, Dominique Bossan a Antonín Terber
Radek Vonka, Jan Brázda, Dominique Bossan a Antonín Terber

Představitelé Ústeckého kraje se sešli se zástupci Knauf Insulation

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.7.2007 / 17.7.2007 | Zveřejnit od-do: 16.7.2007-16.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém