Orientační nabídka


 

Prezident Miloš Zeman zakončil návštěvu Ústeckého kraje na Lounsku

mzob
Pátek 25. listopadu byl třetím a posledním dnem pobytu prezidenta ČR Miloše Zemana v Ústeckém kraji. Dopoledne zamířil z Ústí nad Labem nejprve do Vršovic u Žatce k armádní střelnici. V Podbořanech pak třídenní návštěvu zakončil po setkání s místními zastupiteli a občany tiskovou konferencí. Prezidenta doprovázel hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
Prohlédněte si fotografie.
 

 
 

Na střelnici ručních zbraní, která je součástí 41. mechanizovaného praporu 4. brigády rychlého nasazení, si prezident vyzkoušel střelbu útočnou puškou na terč a mířil skvěle. Po besedě s vojáky se pak prezident s doprovodem přesunul do Podbořan.

Zde se po přivítání prezidenta a hejtmana starostou Radkem Reindlem uskutečnilo setkání s představiteli města Podbořany a starosty okolních obcí. Na ně navázalo setkání s občany na Masarykově náměstí. Prezident v závěru setkání dekoroval prapor města pamětní stuhou a připojil svůj podpis do městské pamětní knihy.

Na závěr programu v Podbořanech a celého třídenního pobytu prezidenta v Ústeckém kraji se uskutečnila tisková konference prezidenta a hejtmana kraje.

„Vážím si toho, že pan prezident věnuje našemu kraji pozornost a snaží se pomoci s řešením našich problémů.  Těším se, že ještě do konce jeho volebního období ho budeme moci v našem kraji uvítat ještě jednou a ukázat mu další nádherná místa našeho kraje,“ řekl při zahájení tiskové konference Oldřich Bubeníček.

„Děkuji hostitelům, zejména hejtmanovi, za bezchybnou organizaci celé třídenní návštěvy a za příjemnou atmosféru při setkáních s představiteli firem, měst a obcí a jejich občany,“ uvedl před novináři prezident a vyzdvihl město Krupka, které ho při jeho návštěvě velmi zaujalo.

Novináři se zajímali o aktuální otázky vnitřní i zahraniční politiky. Prezident se také vyslovil pro realizaci plavebního stupně Děčín, o kterém se diskutuje déle než čtvrt století.

Hejtman a prezident naznačili, že příští návštěva hlavy státu by se mohla uskutečnit příští rok v září, kdy by mohl prezident vzhledem k příznivému ročnímu období navštívit i místa v Krušných horách a na Šluknovsku.

V rámci projektu "Prezentace regionálních výrobků" na akcích pořádaných Ústeckým krajem byly při návštěvě prezidenta za účelem zvýšení povědomí a nákupu prezentovány a předány produkty regionálních výrobců.

mz

mm

gg

 

ff

 

hh

 

dd

 

ss

tt

 

oo

 

uu

 

ll

 

mzob

 

pp

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 25.11.2016 / 25.11.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém