Orientační nabídka


 

Příprava strategické zóny v Žatci nabírá obrátky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Příprava strategické zóny v Žatci nabírá obrátky

Tisková zpráva ze dne 24.6.2002

Čas – to je hlavní kritérium pro efektivní rozjezd strategické zóny Ústeckého kraje v prostoru bývalého vojenského letiště v Žatci. Dnes (pondělí 24.6.2002) se u hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce konala operativní poradu na téma využití žateckého letiště a urychlení jeho převodu Ústeckému kraji. Zúčastnil se jí také první zástupce hejtmana Jaroslav Foldyna, dále  zástupci Czech Investu, ministerstva obrany a krajského úřadu. „Musíme podstatně zrychlit práci. Czech Invest totiž oznámil, že vede jednání s několika potencionálními investory, ale mají-li se investice uskutečnit, musí Ústecký kraj zrychlit tempo prací na převodu pozemků,“ zdůraznil hejtman. Zástupci ministerstva obrany dali slovo, že urychlený převod podpoří; kromě toho hejtman předloží bezúplatný převod letiště v Žatci také zastupitelům na jejich jednání ve středu 26. června. „Původně byl tento bod na programu až zářijové schůze, ale protože o zónu v Žatci stojíme, musíme udělat maximu, abychom práce rozhýbali. Vždyť zóna nám přinese více než 10 000 nových pracovních míst,“ vysvětlil hejtman. Zároveň okamžitě uložil, aby byl vytvořen projektový tým, který bude koordinovat postup výstavby zóny, a v dohledné době také sezve k jednání starosty dotčených obcí.

Pro rychlý rozjezd zóny je významná též dnešní dohoda mezi Czech Investem a Ústeckým krajem o spolufinancování. „Ústecký kraj samozřejmě momentálně nemá dostatek financí na odstartování prací, ale dohodli jsme se na spolufinancování - počáteční práce ale z větší části zaplatí Czech Invest,“ dodal hejtman Šulc. 

První výstavba v prostoru strategické průmyslové zóny v Žatci by podle hejtmanových slov mohla být zahájena už v druhé polovině roku 2003. Ústecký kraj očekává od této strategické průmyslové zóny zlepšení zaměstnanosti, vzdělanostní i sociální úrovně obyvatelstva, rozvoj malého a středního podnikání, školství a odvětví spojených s průmyslem.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.6.2002 / 25.6.2002 | Zveřejnit od-do: 25.6.2002-25.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém