Orientační nabídka


 

Rada Ústeckého kraje vybrala nové dopravce pro 13 oblastí na osm let

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Rada Ústeckého kraje vybrala nové dopravce pro 13 oblastí na osm let
Rada Ústeckého kraje dnes vyhodnotila výsledky 14 separátních koncesních řízení na dlouhodobé zajištění dopravní obslužnosti v režimu závazku veřejné služby v autobusové linkové dopravě.
U dnes vybraných dopravců budou zahájeny všechny administrativní úkony, zahrnující mimo jiné posuzování jízdních řádů a zahájení správních řízení k vydání koncesí k vysoutěženým linkám, aby dopravci mohli začít své závazky plnit od 1. ledna 2007. S vítěznými dopravci může být, v souladu s rozhodnutím krajského zastupitelstva z 20. září 2006, uzavřena smlouva na zajištění autobusové dopravy v Ústeckém kraji do roku 2014.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.12.2006

 

Rada Ústeckého kraje vybrala nové dopravce pro 13 oblastí na osm let

 

Rada Ústeckého kraje dnes vyhodnotila výsledky 14 separátních koncesních řízení na dlouhodobé zajištění dopravní obslužnosti v režimu závazku veřejné služby v autobusové linkové dopravě. S vítěznými dopravci může být, v souladu s rozhodnutím krajského zastupitelstva z 20. září 2006, uzavřena smlouva na zajištění autobusové dopravy v Ústeckém kraji do roku 2014. Radní vzali na vědomí protokoly z otevírání obálek s nabídkami a rozhodli o přidělení koncese a uzavření smlouvy se zájemci, kteří se v jednotlivých koncesních řízeních umístili na prvním místě. Členové rady ale přihlédli při rozhodování k doporučení výběrové komise pro oblast „Příměstská doprava Ústí n.L.“ , kde jediný přihlášený dopravce, Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s., byl komisí vyzván k doplnění podkladů do 5.12.2006.

U dnes vybraných dopravců budou zahájeny všechny administrativní úkony, zahrnující mimo jiné posuzování jízdních řádů a zahájení správních řízení k vydání koncesí k vysoutěženým linkám, aby dopravci mohli začít své závazky plnit od 1. ledna 2007. Další koncesní řízení pro ostatní oblasti Ústeckého kraje budou probíhat v průběhu příštího roku, záměrem je, aby v regionu k 1.7.2007 byla veřejná autobusová doprava v závazku veřejné služby zajišťována dopravci, kteří mají s Ústeckým krajem uzavřenu smlouvu v souladu s rozhodnutím krajského zastupitelstva, tedy do konce roku 2014.

„Koncesní řízení bylo maximálně transparentní a zájem firem svědčí o tom, že jsme se vydali správným směrem v nápravě někdejšího dominantního obsazení trhu takřka monopolním DPÚK (Dopravním podnikem Ústeckého kraje, a.s.). Učinili jsme první a rozhodující krok k změnám, které v blízké budoucnosti našim občanům přinesou skutečné, ne jen proklamované kvalitnější služby v autobusové dopravě. Dopravci se například podpisem smlouvy zaváží, že v období 2008-2014 doplní do svého vozového parku nejméně 10% nízkopodlažních vozidel, že budou dodržovat kritéria pro stupeň čistoty provozu nebo emisní limity. Osmileté smlouvy pamatují na operativní nasazování náhradních vozidel, dopravce je povinen udržovat přiměřenou zálohu pro případ výpadku a dopravce se mimo jiné zavazuje k zajištění informační kanceláře pro cestující a poskytování informací telefonicky a pomocí elektronické pošty,“ přiblížil některé podrobnosi hejtman Jiří Šulc.

            V separátních koncesních řízeních, vyhlášených 13. října 2006 bylo podáno celkem 43 přihlášek, průměrně 3 na jednu oblast. Největší dopravce v regionu, Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. v obálce nadepsané „Nabídka“ však odevzdal protest proti tomuto postupu výběru autobusových dopravců a vyzval k zrušení koncesních řízení. Vyhodnocování nabídek probíhalo 28. a 29. listopadu 2006, při hodnocení byla zvažována řada kritérií, těmi nejdůležitějšími byly nabídnutá cena a také tarifní a dopravní integrace. Podrobnosti o koncesním řízení byly uvedeny v tiskové zprávě ze dne 18.10.2006.

 

 

Oblast

Dopravce

Příměstská doprava Most-Litvínov

 

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a.s.

Příměstská doprava Teplice

 

Dopravní podnik Teplice s.r.o.

Příměstská doprava Ústí n.L.

 

*

 

Oblast

Dopravce

Bílinsko

 

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a.s.

České středohoří-západ

 

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.

Děčínsko-východ

 

Dopravní podnik města Děčín a.s.

Děčínsko-západ

 

Dopravní podnik města Děčín a.s.

Chomutovsko

 

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.

Jirkovsko

 

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.

Krušné hory-Chomutovsko

 

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.

Lounsko-jih a Lounsko-východ

 

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a.s.

Podbořansko a Podbořany – Žatec

 

Autobusová doprava s.r.o. Podbořany

Šluknovsko

 

Quick Bus a.s.

Štětsko

 

ČSAD Slaný a.s.

* po doplnění podkladů bude projednáváno RÚK dne 6.12.2006

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.12.2006 / 4.12.2006 | Zveřejnit od-do: 1.12.2006-1.1.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém