Orientační nabídka


 

Radek Vonka: "CESTA K ZÍSKÁVÁNÍ DĚLNICKÉHO DOROSTU"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka:
O spolupráci Integrované střední školy stavební v Ústí nad Labem, p.o. s Metrostavem, a.s. při náboru dělnického dorostu vedl jednání Radek Vonka (na snímku).
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 17. září 2007

Radek Vonka: „CESTA K ZÍSKÁVÁNÍ DĚLNICKÉHO DOROSTU“

Rozjíždí se pilotní projekt náborové akce Metrostavu a stavební školy z Krásného Března

Ústecký kraj má nejméně vysokoškolsky vzdělaných lidí v rámci celé země (necelých šest procent), ale také ho trápí nedostatek řemeslníků a  mladých odborníků, které vychovávají jeho střední školy. Dělníci také už kriticky chybějí některým velkým firmám, které se podílejí na rozvoji kraje. K nim patří například i pražský Metrostav, a.s. Ten se rozhodl zahájil v naší zemi tzv. pilotní program, v němž se bude podílet na vybraných školách na výchově nových profesních odborníků, zručných řemeslníků. 

            Jednou ze tří specializovaných středních škol České republiky se po pečlivém výběru Metrostavu stala také Integrovaná střední škola stavební v Ústí n. L.- Krásném Březně, jejímž zřizovatelem je Ústecký kraj. Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka přijal v pondělí 17. září jejího ředitele Vítězslava Štefla a zástupce Metrostavu Pavla Šplíchala. Ten má v této stavební firmě na starosti práci s perspektivními a odbornými posilami, tedy s vyučenci, a to v jednotlivých divizích společnosti. Metrostav i zmíněná ústecká integrovaná škola rozjíždějí projekt, jehož cílem je získat pro tuto oblast školství dostatek budoucích zedníků, tesařů, zámečníků či elektrikářů, kteří na stavbách v Ústeckém kraji i jinde chybějí a navíc rychle stoupá průměrný věk současných zaměstnanců podniku. Krásnobřezenská ISŠS již rozesílá rodičům budoucích či potenciálních žáků náborové letáky, ve kterých se dozví, že Metrostav zajistí vybraným zájemcům o studium, kteří si řemeslo vyberou se zájmem a s plnou vážností, řadu finančně motivujících výhod. Kromě stipendia budou mít žáci hrazeny jízdenky MHD, stravu či ubytování a také získají jakýsi bonus za úspěšné ukončení studia a nástup do Metrostavu. Podmínkou bude podepsání smluvního závazku na minimálně dva roky práce u této firmy. „Jsem přesvědčen, že tato náborová akce plně koresponduje s našimi rozvojovými aktivitami,“ říká Radek Vonka. „Cílem je nadchnout mladé lidi pro potřebné řemeslo, finančně jim pomoci a také vidím ve spolupráci Metrostavu a jedné z našich středních škol cestu v získávání perspektivních dělnických specialistů. Především pro Ústecký kraj, poněvadž Metrostav má v našem kraji jednu ze svých divizí a rozvíjí tady značné stavební aktivity.“

            Jednání u Radka Vonky byli též přítomni vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu Štěpán Harašta a zástupce ředitele ISŠS pro praktické vyučování Patrick Gurský.

            Oficiálně bude zmíněný program odstartován a prezentován ve dnech 8. – 9. listopadu na Veletrhu vzdělávání Ústeckého kraje (na SPŠ Ústí nad Labem, Stará 99).

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Radek Vonka:

Radek Vonka:

Radek Vonka:

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.9.2007 / 17.9.2007 | Zveřejnit od-do: 17.9.2007-16.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém