Orientační nabídka


 

Radek Vonka chce kinematograf i do dalších míst Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka chce kinematograf i do dalších míst Ústeckého kraje
Již počtvrté bratři Čadíkové přijíždějí se svým kinematografem do centra Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, kde jeho obyvatelům a návštěvníkům na Lidickém náměstí obohacují kulturní filmovou produkcí čas dovolených a prázdnin. Podle náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonky se kultura prostřednictvím kinematografu stala pěknou a přitažlivou tradicí.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  26.7. 2007

 

Radek Vonka chce kinematograf i do dalších míst Ústeckého kraje

 

Již počtvrté  bratři Čadíkové přijíždějí  se svým kinematografem do centra Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, kde jeho obyvatelům a návštěvníkům  na Lidickém náměstí obohacují  kulturní filmovou produkcí čas dovolených a prázdnin. Podle náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonky se kultura prostřednictvím  kinematografu stala pěknou a přitažlivou tradicí, která na filmová představení lává čím dál více lidí.

  „Také letos se mají diváci na co těšit, co film, to aktuální hit,“ říká Radek Vonka a připomenul, že vstupné do kina pod širým nebem je dobrovolné.“ V Ústí byli vždycky štědří a myslím, že se Také letos půjde vstupné na dobročinné účely,“ připomenul náměstek a zástupce hejtmana. Podle Josefa Čadíka společnost podpoří tentokrát Masarykův ústav Brně, jeho  onkologické oddělení. „V příštích letech bych byl rád, kdyby výtěžek z návštěvnosti v našem regionu šel již do Ústeckého kraje. Mám na mysli například některý z dětských domovů nebo Masarykovu nemocnici,“ říká krajský politik. Dodal, že o Kinematograf bratří Čadíků je stále větší zájem, ozývají se  z regionu také menší obce, kde by chtěly svým obyvatelům zpestřit dobrou kulturou léto. Společnost bratří Čadíků letos oslavuje 15 let své existence. Josef Čadík přiznává, že ho překvapilo, jak velký zájem je o jejich filmová představení.    „Jsem rád, že náměstek a zástupce hejtmana chce i v příštích letech projekt zaštítit svojí osobou. Jje to pro nás čest a jistě a rádi se domluvíme na další  konkrétní spolupráci. Severozápad Čech, jeho města, známe zatím málo, to musíme napravit „ dodává J. Čadík. Pojízdná maringotka kinematografu a filmové plátno je stejně jako v předešlých letech umístěno před magistrátem. Plátno se  rozsvítí po pět večerů, poprvé dnes ( 26.7.), naposledy v neděli 30. července. Ve filmové nabídce jsou mimo jiné Rafťáci, Román pro ženy nebo Doba ledová 2 - obleva. Pod širým nebem je pro příznivce dobrého filmu na Lidickém náměstí  připraveno téměř 500 židlí. Začátky představení jsou ve 22 hodin.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Radek Vonka chce kinematograf i do dalších míst Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.7.2006 / 27.7.2006 | Zveřejnit od-do: 27.7.2006-27.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém