Orientační nabídka


 

Radek Vonka chválí sponzory, že dětem věnovali užitečný dárek

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka chválí sponzory, že dětem věnovali  užitečný dárek
Obyvatelé dětského domova v Truhlářově ulici v Ústí nad Labem bydlí od loňského podzimu v náhradních prostorách v Povrlech. Děti ze střekovského domova dostaly tento týden již s předstihem Ježíška. Osobní automobil Renault Kangoo byl zakoupen ze sponzorských darů ústeckých podnikatelů
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  28. 11. 2006

 

 Radek Vonka chválí sponzory, že dětem věnovali  užitečný dárek

 

 Obyvatelé dětského domova v Truhlářově ulici v Ústí nad Labem bydlí od loňského podzimu v náhradních prostorách v Povrlech. Ty původní  totiž procházejí zásadní rekonstrukcí. Ústecký kraj do objektu  své příspěvkové organizace na Střekově investuje  téměř 45 milionů korun. Dětský domov  se poté  změní  na  vysoce moderní zařízení, které již bude odpovídat  současným nárokům na hygienu  i zákonným pravidlům  o ústavní výchově ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních. Zcela nová bude na Střekově rovněž školní kuchyně.

   Děti ze střekovského  domova  dostaly tento týden  již s předstihem Ježíška.  Osobní automobil Renault Kangoo byl zakoupen ze sponzorských darů ústeckých podnikatelů, přičemž finanční prostředky  sbírala  po dobu pěti měsíců reklamní agentura Kompakt v rámci projektu Sociální auto. „Mám pochopitelně z takového dárku spolu s dětmi radost,“ říká náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka a pokračuje.  „Automobil totiž bude dětem i personálu  sloužit stejně jako v rodině, zejména na zajištění běžného převážení dětí na lékařskou péči, za vzděláním,  za kulturou i sportem. Automobil je dnes nezbytným pomocníkem a dětský domov není  v tomto ohledu žádnou výjimkou.  Běžný denní režim se bez  něho již neobejede. Zejména nyní, když  jsou děti z  domova dočasně přespolní,“ myslí si  krajský politik. Před časem se osobně přesvědčil  také  o tom, jak se dětem a personálu v Povrlech v náhradním ubytování žije.  Setkal se s pochopením, že taková rekonstrukce se nedá realizovat za provozu.  „Vím, že se všichni už moc těší, až se přestěhují  zase zpátky a chápu jejich nedočkavost. Výsledek však bude stát za to,“ je přesvědčený Radek Vonka.

 

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Radek Vonka chválí sponzory, že dětem věnovali  užitečný dárek

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.11.2006 / 29.11.2006 | Zveřejnit od-do: 28.11.2006-28.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém