Orientační nabídka


 

Radek Vonka diskutoval s gymnazisty o ekologii a zvelebování Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka diskutoval s gymnazisty o ekologii a zvelebování Ústeckého kraje
V Neštěmicích, jednom z obvodů krajského města, se v pátek dopoledne sešel náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka s představiteli společnosti Severočeské vodovody a kanalizace a.s.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. dubna 2007

Radek Vonka diskutoval s gymnazisty o ekologii a zvelebování Ústeckého kraje

V Neštěmicích, jednom z obvodů krajského města, se v pátek dopoledne sešel náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka s představiteli společnosti Severočeské vodovody a kanalizace a.s., aby si prohlédl jedno ze zařízení SČVK a vyměnil si s odborníky názory na ochranu a tvorbu životního prostředí, k nimž bez diskuzí patří také úprava a čistění odpadních vod. Byla to zároveň zahajovací akce intenzivní spolupráce se studenty středních škol z našeho regionu.

„Využil jsem pozvání a především oceňuji, že pracovníci SČVK umožnili navštívit jednu ze 180 čistíren odpadních vod, jež provozují, mladým lidem. Konkrétně studentům z Gymnázia v Ústí nad Labem – Jateční ulici, které zřizuje Ústecký kraj. Všem - samosprávě,  vodařům i veřejnosti včetně mládeže přece jde v této oblasti o jediné: rozumně hospodařit s vodou a navracet ji do přírody.“

Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. jsou druhou největší vodohospodářskou společností v naší zemi a délkou sítí dokonce největší. Její odborníci umožnili skupině pětadvaceti 16 – 17letých studentů z jednoho ústeckého gymnázia seznámit se s fungování čistírny odpadních vod, s její kapacitou a jak složitým procesem musí odpadní voda projít, než se vrátí zpět do přírody. Podobné akce se připravují i pro další středoškoláky kraje.

„Spolupráce Ústeckého kraje se Severočeskými vodovody a kanalizacemi lze hodnotit pozitivně, vždyť také dodávají pitnou vodu statisícům občanům našeho kraje, ale také části Liberecka. Tato společnost provozuje několik desítek úpraven vody a dvě stovky čistíren. Jsem rád, že naši studenti se o tuto problematiku zajímají a že se od náměstka ředitele specializovaného závodu SČVK Pavla Matušky dozvěděli spousty zajímavostí. Třeba tyhle zkušenosti uplatní v chystané soutěži SČVK a Nadačního fondu Veolia,“ dodal Radek Vonka.

 



připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka diskutoval s gymnazisty o ekologii a zvelebování Ústeckého kraje

Radek Vonka (zcela vlevo) se skupinou ústeckých gymnazistů na exkurzi v ČOV v Neštěmicích. Za fotografie děkujeme ing. Ivetě Kardianové ze SČVK.
Radek Vonka (zcela vlevo) se skupinou ústeckých gymnazistů na exkurzi v ČOV v Neštěmicích. Za fotografie děkujeme ing. Ivetě Kardianové ze SČVK.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.4.2007 / 20.4.2007 | Zveřejnit od-do: 20.4.2007-20.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém