Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Dostavbu cyklotrasy by mohl koordinovat kraj

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka se sešel se zástupci města Ústí nad Labem, Velkého Března a Děčína, aby s nimi prodiskutoval situaci kolem dostavby cyklotrasy Hamburk - Praha - Vídeň na území kraje. Účastníci se shodli na tom, že hlavním problém je především financování dostavby chybějících úseků v katastrech malých obcí.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.3. 2005

 

Radek Vonka: Dostavbu cyklotrasy by mohl koordinovat kraj 

 

 

„Cyklostezka z Ústí nad Labem do Děčína končí v poli u Velkého Března – to rozhodně není dobrá vizitka. Přitom by měla být součástí jedinečné cyklotrasy Hamburk – Praha – Vídeň. Zatím ale úsek vedoucí Ústecký krajem rozhodně není reprezentativní,“ řekl úvodem dnešního jednání na téma cyklotrasy náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Ten se sešel se zástupci města Ústí nad Labem, Velkého Března  a Děčína, aby s nimi prodiskutoval situaci kolem dostavby cyklotrasy Hamburk - Praha – Vídeň na území kraje.

Účastníci jednání se shodli na tom, že hlavním problém je především financování dostavby chybějících úseků v katastrech malých obcí. „Malé obce plně chápu, obecní a městské rozpočty jsou napjaté, navíc investiční prioritu mají většinou jiné věci než právě cyklostezky. I Ústí nad Labem má problém najít v rozpočtu na podobné projekty dostatek prostředků,“ poznamenal náměstek primátora Ústí nad Labem a krajský radní Jan Kubata.

Řešením by podle náměstka hejtmana Radka Vonky bylo, kdyby dostavbu na svém území koordinoval Ústecký kraj. „Kraj nemůže sám investovat do výstavy cyklostezek na cizích pozemcích, navíc jeho rozpočet také není bezedný. Ale mohli bychom koordinovat vytvoření velkého projektu na dokončení cyklostezky Ústí nad Labem – Děčín – Bad Schandau, na který bychom následně získali dotaci ze státního fondu dopravní infrastruktury nebo z evropských fondů,“ řekl Radek Vonka. Účastníci jednání toto stanovisko podpořili. Koordinaci přípravu projektu by měl mít na starosti odbor dopravy krajského úřadu, který v první fázi shromáždí od jednotlivých obcí dokumentaci, která byla dosud vypracována.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

Radek Vonka: Dostavbu cyklotrasy by mohl koordinovat kraj

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 11.3.2005 / 11.3.2005 | Zveřejnit od-do: 11.3.2005-11.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém