Orientační nabídka


 

Radek Vonka nahlédl do studie cyklostezky Ploučnice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka nahlédl do studie cyklostezky Ploučnice
Projektant Vladimír Budínský, vítěz výběrového řízení vyhlášeného Ústeckým krajem na zpracovatele studie cyklostezky Ploučnice, informoval náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonku o přípravách vyhledávacího dokumentu, který bude podkladem pro územní rozhodnutí cyklostezky. Cyklostezka Ploučnice je součástí jedné ze čtyř páteřních cyklotras, které v Ústeckém kraji vznikají.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30. 7. 2007

 

 

Radek Vonka nahlédl do studie cyklostezky Ploučnice

 

 

Projektant Vladimír Budínský, vítěz výběrového řízení vyhlášeného Ústeckým krajem na zpracovatele studie cyklostezky Ploučnice, přišel dnes náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonku informovat o tom, jak vypadá jeho vyhledávací dokument, který bude podkladem pro územní rozhodnutí cyklostezky. Podle autora je těsně před dokončením.

„Cykloturistika se v posledních letech stala oblíbenou i mezi rodinami s dětmi, které rády vyjíždějí do přírody. Jde doslova o novodobý fenomén, vyhledávaný všemi věkovými skupinami obyvatel,“ myslí si Radek Vonka. Dodal, že vzhledem k pozitivnímu působení na životní prostředí a na lidský organismus a zdraví se řadí k jedné z nejvyhledávanějších aktivit trávení volného času. „Území Ústeckého kraje nabízí výletníkům na kolech mnoho krásných a zajímavých míst a památek. Svou cyklistickou trasu si vyberou všichni příznivci cykloturistiky, od rovinatých úseků přes kopcovité terény s velkým převýšením. Rodící se cyklostezka Ploučnice povede přes pět obcí - Děčín, Malou Veleň, Benešov nad Ploučnicí, Františkov nad Ploučnicí a Starý Šachov,“ prozrazuje zástupce kraje a pokračuje. „Bude dlouhá 17 kilometrů a v podstatě naváže na Labskou stezku, která je ve své realizaci nejdál,“ říká krajský politik a je rád, že si projektant poradil i s nástrahami přírody a v řadě míst i s docela úzkým terénem, kterým oplývá koridor řeky Ploučnice a také například okolí Františkova.

Cyklostezka Ploučnice je součástí jedné ze čtyř páteřních tras, které v Ústeckém kraji vznikají. Z větší části je nejdál tzv. Labská, vypracovává se studie Pooherská, nyní se dokončuje studie Ploučnice a probíhá výběrové řízení na Krušnohorskou magistrálu. „Ta bude mimořádně atraktivní, neboť má vést po  hřebenech Krušných hor,“ prozrazuje Radek Vonka. Spolu s Vladimírem Budinským se nad plány studie cyklostezky Ploučnice shodli, že nové cyklotrasy budou nejen velkým lákadlem pro sportovně založené, ale zatraktivní místa a města, kudy povedou. Představitelé kraje jsou přesvědčeni, že myšlenka důsledného prosazování této volnočasové aktivity je správná. „Výstavba všech čtyř páteřních cyklostezek určitě přispěje k dalšímu rozvoje našeho regionu,“ říká Radek Vonka a naznačil, že cykloturistika se stane tématem, jemuž se bude Ústecký kraj cíleně věnovat nejen nyní, ale také v nejbližších letech.

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 603 192 615

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

Radek Vonka nahlédl do studie cyklostezky Ploučnice

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.7.2007 / 30.7.2007 | Zveřejnit od-do: 30.7.2007-30.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém