Orientační nabídka


 

Radek Vonka navštívil pracovníky Lesů ČR, Peruc a Louny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka navštívil pracovníky Lesů ČR, Peruc a Louny
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka byl na pracovní návštěvě Lounska. Doprovázeli jej vedoucí pracovníci tří odborů Krajského úřadu Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15. 10. 2007

 

Radek Vonka navštívil pracovníky Lesů ČR, Peruc a Louny

Jeden ze svých pracovních dní strávil v minulých dnech náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka nejprve ve Velemíně ( zde je sídlo Lesní správy Lesů ČR), po té navštívil Obecní úřad v Peruci a nakonec odjel do Loun, kde si prohlédl tzv. hotel Graf. Na jeho cestě ho doprovázeli pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství, odboru školství, mládeže a tělovýchovy a odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje.

   „Nejprve jsem se chtěl přesvědčit jak pokračuje příprava obnovy retenční nádrže v Peruci, která je důležitým prvkem protipovodňové ochrany,“ říká představitel kraje a dodává, že Ústecký kraj se rozhodl pro její znovuobnovení. Nyní bude na investorovi, kterým jsou Lesy České republiky, jak se s úkolem vypořádá. Celkové náklady na obnovu nádrže představují 5,5 milionu korun, přičemž ještě letos by se mělo prostavět 1,5 mil. korun. „ Ve Velemíně, na Lesní správě ČR, jsem se detailně seznámil s projektem a také jsem se chtěl přesvědčit, jak je stavba připravena a jestli peníze ze státního rozpočtu budou účelně vynaložené,“ upřesňuje Radek Vonka. Na obecním úřadu v Peruci se poté zástupce kraje setkal s vedením obecního úřadu. Rozhovor se především týkal rozvoje cestovního ruchu a také rozvoje infrastruktury této obce.

    V Lounech si náměstek a zástupce hejtmana prohlédl tzv. hotel Graf, který má ve správě Střední odborná škola technická a SOU Louny. Objekt škola nyní využívá pro svoji hlavní činnost. Je v něm také umístěna dětská psychiatrická léčebna, kterou zřizuje ministerstvo zdravotnictví a základní škola, jejíž zřizovatelem je Ústecký kraj. „Kraj má záměr objekt prodat,“ prozradil Radek Vonka a nastínil další vizi, která se v blízké budoucnosti rýsuje jako nejschůdnější. „Budova by se měla přebudovat na hotel, jehož kapacita by byla 37 lůžek. Podle projektové dokumentace tu má být denní bar a restaurace s terasou s výhledem na České středohoří.“ Podle krajského politika půjde o akci, jež je rozdělena na několik etap. Přestavba na hotel by měla skončit v polovině příštího roku. „Projekt spolufinancuje Evropská unie z Grantového schématu nazvaného „Podpora regionální infrastruktury cestovního ruchu v Ústeckém kraji pro malé a střední podnikatele.“ V závěru své pracovní návštěvy v Lounech navštívil Radek Vonka ještě Gymnázium Václava Hlavatého.

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka navštívil pracovníky Lesů ČR, Peruc a Louny

Radek Vonka navštívil pracovníky Lesů ČR, Peruc a Louny

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.10.2007 / 16.10.2007 | Zveřejnit od-do: 15.10.2007-14.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém