Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Nové firmy dají práci lidem na Kadaňsku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Nové firmy dají práci lidem na Kadaňsku
Až čtyři sta lidí v okolí Kadaňska má naději na nová pracovní místa ve zdejší průmyslové zóně Královský vrch. Pracovníky bude nabírat německá logistická společnost Andrea Schmidt a britská firma Jeyes, zabývající se výrobou čistících prostředků. Sedmnáctého srpna byl položen základní kámen stavby tohoto projektu a malé slavnosti se zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.8. 2006

 

 Radek Vonka: Nové firmy dají práci lidem na Kadaňsku

 

Až čtyři sta lidí v okolí Kadaňska má naději na nová pracovní místa ve zdejší průmyslové zóně Královský vrch. Pracovníky bude nabírat německá logistická společnost Andrea Schmidt a britská firma Jeyes, zabývající se výrobou čistících prostředků. Sedmnáctého srpna byl položen základní kámen stavby tohoto projektu a malé slavnosti se zúčastnil  také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

   „Uvedené společnosti počítají vytvořit přímo na čtyři stovky pracovních míst. Předpokládají však, že časem těch příležitostí bude ještě víc. Pro město a okolí je to dobrá zpráva, protože tam bude práce zejména pro ženy a lidmi s nižší kvalifikací,“ říká zástupce kraje. Také představitelé Kadaně přiznali, že pracovní místa pro tuto kategorii pracovníků v místě hodně chybí. Radek Vonka kvitoval,  že skladový a distribuční areál pro oba investory, který včera začala belgická firma Immo Industry Group stavět,  bude svému účelu sloužit ještě letos v prosince. Krok jmenovaných společností označil za odpovědný přístup k záměrům, k nimž se rozhodli. „Každý den, kdy naši lidé v regionu  přestanou mít obavy o svoji budoucnost, kdy se mohou aktivně zařadit do pracovního procesu a zbaví se strachu z nezaměstnanosti,  se počítá. V rodinách potencionálních zaměstnanců už nyní  dobrá zpráva jistě vyvolala optimismus.  Spolu s nimi sdílíme radost,“ řekl náměstek a zástupce hejtmana. Průmyslová zóna Královský vrch patří soukromé společnosti S.I.R. a působí v ní už asi deset investorů, například z Japonska, Kanady, Švédska a USA. Celková investice, skladového a distribučního areálu německé a britské společnosti , zabývající se výrobou čistících prostředků, přesáhne částku 12 milionů eur (přes 340 milionů korun). Předání dokončené budovy uživatelům je plánováno na konec listopadu 2006.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka: Nové firmy dají práci lidem na Kadaňsku

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 18.8.2006 / 18.8.2006 | Zveřejnit od-do: 18.8.2006-18.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém