Orientační nabídka


 

Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl
V Lovosickém říčním přístavišti firmy Česko - saské přístavy s.r.o. byla dnes slavnostně uvedena do provozu hala Distribučního centra pro skladování technické soli, určené pro posyp vozovek v zimních měsících v severních, severozápadních a ve středních Čechách. Ústecký kraj reprezentoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.11.2006

 

Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl

 

V Lovosickém říčním přístavišti firmy Česko – saské přístavy s.r.o. byla dnes slavnostně uvedena do provozu hala Distribučního centra pro skladování technické soli, určené pro posyp vozovek v zimních měsících v severních, severozápadních a ve středních Čechách. Hala o rozměrech 40 x 65 metrů, s kapacitou 22 000 t, se nachází v přístavu Lovosice - Prosmyky na levém břehu Labe. „V České republice je zvykem vítat hosty chlebem a solí. Chléb nám chybí, za to soli zde máme dost,“ komentoval ve své úvodní řeči zatím shromážděné zásoby 17 000 t posypové soli náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Tento záměr velmi oceňuji a to z několika důvodů. Především je v rámci celého záměru Česko – saských přístavů počítáno s využitím železniční dopravy. Ta nahradí stovky nákladních vozů, které sůl doposud vozily po silnici. Přesun k železniční dopravě je velmi významný, zejména nyní, kdy díky nově zprovozněnému úseku dálnice D8 z Drážďan můžeme očekávat ještě další zahuštění silniční nákladní dopravy na silnicích v našem kraji, které již nyní svou kapacitou sotva dostačují. Dalším plusem je praktická ukázka regenerace lokality jednoznačně spadající do kategorie brownfields. Tato hala stojí v místě někdejšího překladiště uhlí, které dosud bezúčelně chátralo. Zkrátka, vítám aktivitu firmy Česko – saské přístavy s.r.o., jsem rád že nesedí, jak se tak říká, s rukama založenýma v klíně a velmi mě těší, že toto distribuční středisko bylo vybudováno u nás, v Ústeckém kraji,“ konstatoval Radek Vonka.

Moderní stavbu postavila pro Česko-saské přístavy s.r.o. společnost Skanska CZ mezi červnem a listopadem 2006. Součástí skladového areálu je nová podkolejová výsypka umožňující vykládku velkoobjemových vagónů, kterou vybudovala německá firma Hülskens Wasserbau GmbH  Co. Sůl dovážená strategickým partnerem Česko – saských přístavů, německou firmou Kali + Salz A.G. z Kasselu, je do haly je dopravována za pomoci pásových dopravníků. Vzhledem k tomu, že hala leží v záplavové zóně, stavbaři po jejím obvodu vybudovali 1,8 metru vysokou betonovou stěnu schopnou odolat i hladině Labe ze srpna 2002. Halu tvoří lepená dřevěná konstrukce s hlavním nosným systémem 6 sloupů. Objekt je speciálně ošetřen, aby byl schopen odolat účinkům soli. Celkový objem přeprav je odhadován na 60 000 t ročně.

Česko-saské přístavy, s.r.o. provozující dva české přístavy na Labi v Děčíně a Lovosicích jsou dceřinnou společností firmy Sächsische Binnenhäfen Oberelbe GmbH, multimodálně orientované firmy (, zajišťující překlad a manipulaci se zbožím. V SRN provozuje firma činnost v přístavech Drážďany, Riesa, Torgau a Rosslau.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl

Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl

Radek Vonka otevřel v Lovosicích krajské skladiště pro posypovou sůl

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.11.2006 / 23.11.2006 | Zveřejnit od-do: 23.11.2006-23.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém