Orientační nabídka


 

Radek Vonka poděkoval hasičům za zásah v národním parku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka poděkoval hasičům za zásah v národním parku
Přibližně tři sta hasičů, policistů a dobrovolníků, kteří se podíleli na likvidaci požáru v Národním parku České Švýcarsko se 12.srpna sešlo v Jetřichovicích na Děčínsku. Ústecký kraj na tomto setkání zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.8.2006

 

Radek Vonka poděkoval hasičům za zásah v národním parku

 

Přibližně tři sta hasičů, policistů a dobrovolníků, kteří se podíleli na likvidaci požáru v Národním parku České Švýcarsko se 12.srpna sešlo v Jetřichovicích na Děčínsku. Ústecký kraj na tomto setkání zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, který všem účastníkům setkání spolu s primátorem Děčína Vladislavem Raškou osobně poděkoval. Všichni hasiči dostali na setkání, které připravil děčínský Dům dětí a mládeže, pamětní placky a každá z třiceti zúčastněných jednotek pamětní list. Pracovníci Národního parku České Švýcarsko  pak pro účastníky setkání připravují osobní pamětní list, který dodatečně obdrží každý z účastníků zásahu.

„Zásah v národním parku byl dalším příkladem toho, že hasiči odvádějí výbornou práci a to často i navzdory tomu, že jejich vybavení je velmi zastaralé. S tím je nutné něco udělat. Není možné, abychom od nich vyžadovali včasné a úspěšné zásahy a zároveň je nutili spoléhat na techniku starou třeba dvacet let. Pokud je možné najít miliardy pro armádu, které za ně nakupuje transportéry, musíme tlačit na vládu, aby našla peníze i na nové vybavení pro hasičské jednotky,“ řekl Radek Vonka. Podle náměstka hejtmana by zdrojem prostředků pro obnovu vybavení hasičských jednotek mohly být i fondy Evropské unie. „Náš kraj je poměrně členitý a požár v Českém Švýcarsku opět ukázal, že hasiči potřebují speciální techniku, kterou bude možné v těchto podmínkách nasadit. Jednou z možností jak financovat její nákup by mohly být i projekty zaměřené na protipožární ochranu určitých lokalit, financované ze zdrojů unie. Náměstek hejtmana Radek Vonka také vyzdvihl práci dobrovolných hasičů. „Projevili velkou obětavost, někteří z nich si dokonce brali dovolenou ze zaměstnání, aby mohli národní park hasit,“ připomněl Radek Vonka.

Vybavení hasičských jednotek v našem regionu bude také jedním z témat jednání, na kterém se 18.8. sejde náměstek a zástupce hejtman Radek Vonka s představiteli Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka poděkoval hasičům za zásah v národním parku

Radek Vonka poděkoval hasičům za zásah v národním parku

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.8.2006 / 15.8.2006 | Zveřejnit od-do: 15.8.2006-15.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém