Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Pro dobrovolné hasiče je nové vybavení nezbytné

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Pro dobrovolné hasiče je nové vybavení nezbytné
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka se 18. srpna sešel se zástupci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Hlavním tématem jednání bylo technické vybavení hasičských jednotek v našem regionu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.8.2006

 

Radek Vonka: Pro dobrovolné hasiče je nové vybavení nezbytné

 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka se 18. srpna sešel se zástupci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Hlavním tématem jednání bylo technické vybavení hasičských jednotek v našem regionu. „Z našeho jednání vyplynulo, že profesionální jednotky v našem kraji problémy s technickým vybavením nemají, zcela opačná situace je ale u dobrovolníků. Zástupci profesionálů se proto přišli za dobrovolníky tak trochu přimluvit,“ řekl náměstek hejtmana Radek Vonka.

Ústecký kraj v současné době na technické vybavení dobrovolných hasičských jednotek nepřispívá. Podporuje jejich činnost, ale nákupy techniky pro dobrovolné hasiče hradí obce, kterým částečně přispívá stát. „Myslím, že kraj má v této oblasti co dohánět, ostatní krajské samosprávy dotace pro nákup vybaví těchto jednotek poskytují. Vzhledem k tomu, že dobrovolní hasiči patří mezi složky Integrovaného záchranného systému měli bychom pro ně v krajském rozpočtu peníze najít,“ uvedl Radek Vonka. Připomněl, že dobrovolní hasiči se už mnohokrát osvědčili nejen při likvidaci požárů, ale i při odstraňování následků povodní. „Události jako byl nedávný požár v Národním parku Saské Švýcarsko nebo letošní povodně jasně ukázaly, že dobrovolní hasiči jsou v našem kraji nezbytní. Měli by mít však k dispozici moderní techniku, určitě není v pořádku, že k zásahům vyjíždějí s vozy z padesátých či šedesátých let,“ dodává.

Se zástupci hasičského záchranného sboru Radek Vonka jednal i o možnostech pořízení speciální techniky, která by umožnila hasičům dopravit potřebné vybavení do nepřístupního terénu. „Při požáru v národním parku hasiči potřebovali dopravit těžká čerpadla do míst, kam se se svými vozy nedostali, zařízení takzvaného železného koně, které takový transport v kopcovitém terénu zvládá a které mají jejich kolegové v Německu, jim však chybí. Náš kraj  je charakteristický náročným terénem a myslím, že takové zařízení by se do vybavení našich hasičů určitě mělo dostat. Dohodli jsme se, že budeme společně hledat způsob jak ho pro hasiče pořídit,“ řekl Radek Vonka

 

Radek Vonka: Pro dobrovolné hasiče je nové vybavení nezbytné

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.8.2006 / 18.8.2006 | Zveřejnit od-do: 18.8.2006-18.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém